Innbyggbare og integrerbare vinskap – hva er forskjellen?

Opprettet den

Innbyggbare og integrerbare vinskap – hva er forskjellen?

Tenker du på å kjøpe et vinskap, men er usikker på om det skal være integrerbart eller til innbygging? Det kan du lese mer om her.

 

Frittstående

Generelt sett deler man opp vinskap i tre forskjellige typer: frittstående, innebygd og integrerbarer; Et frittstående vinskap er enkelt nok, og det kan du plassere stort sett hvor du vil, så lenge det er 5 cm fri luft på alle sider.

Forvirringen kan oppstå med de to andre typene, siden de kan forveksles som den samme løsningen, dvs. som en del av en kjøkkenøy, et kjøkkenskap eller lignende. Det er også riktig at de endelige resultatene kan ha sine likheter, men det er fortsatt noen viktige forskjeller.

 

Forskjellen ligger i dimensjonene

Innebygd

Den største forskjellen rent visuelt på  vinskap til innbygging og de integrerbare er at de til innbygging har enklere dimensjoner. Et vinskap til innbygging vil nesten alltid ha en standardbredde på 59,5 cm. Dette fordi de er laget for å erstatte en kjøkkenmodul.

De fleste nordiske kjøkken kommer med høy- og lavskap og har en bredde på 60 cm. Det betyr at hvis man fjerner et av disse skapene, kan man sette inn et innbyggingsskap som direkte erstatning.

Et av de vanligste eksemplene er hvis man forestiller seg en plass under kjøkkenbenken, der det typisk også kan stå en vaskemaskin eller en oppvaskmaskin.

Her vil vinskapet ganske enkelt bli skjøvet inn under benkeplaten, mens fronten vil være synlig og flukte med resten av kjøkkenets flater.

Dybden på et vinskap til innbygging vil oftest være på maks. 60 cm, noe som tilsvarer de fleste nordiske kjøkkenmoduler, men det kan naturligvis være unntak.

 

Integrerbart

Med et integrerbart vinskap er det snakk om at man plasserer et vinskap i en eksisterende kjøkkenmodul. Dvs. at man allerede har et kjøkkenskap (høyt eller lavt), og så plasseres vinskapet på en hylle i selve kjøkkenmodulen.

Et integrerbart vinskap kjennetegnes ytterligere ved at selve kabinettet har mindre dimensjoner enn kjøkkenmodulen, ettersom det skal kunne plasseres inni. For eksempel vil bredden på vinskapet typisk være på 55,5 cm (og alltid under 60 cm), mens døren vil være litt bredere for på den måten å dekke over kjøkkenmodulens rammer.

Dette gir et mer komplett og fullendt utseende og passer inn i de fleste moderne kjøkken.

 

 

Luftsirkulasjon er avgjørende

Uansett om du vurderer et vinskap til innbygging eller til integrering i kjøkkenet ditt, så er det én parameter som alltid må oppfylles, og det er krav til luftsirkulasjon. En riktig ventilasjonsløsning er avgjørende for at vinskapet skal fungere optimalt og vare lengst mulig.

Den enkleste løsningen av de to er den for innbygging. Her er det eneste kravet at det er fri luftpassasje i front av sokkelen til vinskapet. Her vil vinskapets rist sørge for at ny og frisk luft kan komme inn, og at den varme luften kan skyves ut.

Enkelte vinskap har en såkalt innskutt sokkel, noe som betyr at du kan plassere din egen kjøkkensokkel foran for et mer komplett resultat. Det eneste kravet er at det er en rist i sokkelen.

Når det gjelder de integrerbare vinskapene, kreves det litt mer. Her skal det være luft både bak vinskapet og oppe og nede. Dette skyldes at vinskapet trekker inn frisk luft og blåser ut den varme luften bak vinskapet.

Ettersom varm luft stiger, må den kunne slippe ut i overkant gjennom en åpning i skapet. På samme måte skal vinskapet kunne trekke inn frisk luft nedenfra gjennom et mellomrom bak hyllen der det står, og gjennom en rist på samme måte som i et innebygd vinskap.

Den frie luften bak vinskapet sikrer en konstant og uhindret sirkulasjon av både varm og frisk luft. Hvis du er i tvil om installasjonen av et integrerbart vinskap, anbefaler vi at du kontakter en av våre salgskonsulenter for nærmere veiledning.

Bare fantasien setter grenser

Hvis ovennevnte krav etterleves, er det nærmest bare fantasien (samt kanskje budsjett og ledig plass) som setter grenser. Og når det gjelder budsjett og størrelse på vinskapet, finnes det heldigvis noe for alle.

Derfor,  uansett om du er på utkikk etter en integrert løsning med én temperatursone for 24 flasker hverdagsvin – eller et innebygd vinskap med to soner, for 150 flasker til både servering og langtidsoppbevaring, har vi noe for deg.


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør