Kelnervinåpner

Servitørvinoptrekkeren er den bedste vinåpner- ingen over, ingen ved siden.


Verdens beste vinoptrekker, enkelt og greit

Verdens beste vinåpner

Kelnervinåpneren er verdens klart mest brukte korketrekker og det soleklare førstevalget blant fagfolk og vinentusiaster over hele verden.

Hva er en kelnervinåpner?

En kelnervinåpner er en vinoptrekker som kan foldes sammen i et stel, litt på samme måte som en lommekniv.

Kelnervinåpnerens design ble oppfunnet og patentert av tyskeren Karl Wienke i 1882, og siden den gang har den vist sitt verd gjennom sin enorme utbredelse i hele verden.

Korketrekker testvinner

Det finnes massevis av tester som anbefaler kelnervinåpner, mye på grunn av et design som aldri slår feil.

Siden Wienkes originalprodukt fra 1882 er det kun foretatt én større endring i designet, nemlig da man byttet den opprinnelige skruen ut med en langt bedre egnet spiral.

Hvordan fungerer en kelnervinåpner?

Etter at spiralen foldes ut skrues denne ned i korken som en hvilken som helst annen korketrekker. En arm montert på enden av korketrekkerens «kropp» griper deretter fatt i kanten på flasketoppen og fungerer som løftestang når korken trekkes opp av flasken. 

En kelnervinåpner er svært effektiv og, etter litt trening, vil du kunne åpne vinflaskene dine både raskt og enkelt. Servitørkorketrekkeren er eksempelvis mye raskere i bruk enn en vingekorketrekker. 

Kelnervinåpner med folieskjærer

Helt siden det originale designet har det alltid, i den motsatte enden av løftearmen, vært montert en liten kniv som kan foldes ut og fungere som folieskjærer. 

Har du en kelnervinåpner slipper du med andre ord å gå til anskaffelse av en separat folieskjærer.

Hvilken korketrekker er den beste?

Svaret på dette spørsmålet er enkelt; kelnervinoptrekkeren. Dersom du spør vinkjennere og professionelle fra hele vinens verden vil du i ni av ti tilfeller få høre at valget faller på kelnervinåpneren.

Wineandbarrels' egen sommelier, Michael Kahr Jørgensen, forklarer i videoen (med dansk tekst) nedenfor hva som kjennetegner en god korketrekker.

 

Den opprinnelige tegning fra patentering av kelnervinåpneren i 1883. 

Kilde: https://patents.google.com/patent/US283731A/en

 

Korketrekker Inspirasjon

Du finner et stort utvalg av forskjellige kelnervinåpnere hos oss, mon tro om det ikke finnes et alternativ som også passer til din smak og økonomi. 

Få inspirasjon til å finne den riktige servitørkorketrekkeren her.

Korketrekker Laguiole

Fra Laguiole (uttales ”laïole” [laˈjɔl]), en by i det franske Sentralmassivet, kommer noen av verdens mest karakteristiske og anerkjente korketrekkere. 

Laguiole er verken et varemerke eller et firmanavn, men derimot en by hvis navn ble assosiert med  et bestemt design av foldekniver. 

Legnoart korketrekker

Inspirert av det opprinnelige designet til kelnervinåpneren har italienske Legnoart laget sin egen serie av flotte kelnervinoptrekkere, alle levert i innbydende gaveesker.

Du finner kelnervinåpnere i tre, metall og horn her.

 

Kelnervinåpner L'Atelier du Vin

Franskmenn kan også lage gode korketrekkere. Hos vintilbehørprodusenten, L'Atelier du Vin, finner du en lang rekke flotte kelnervinåpnere.

Hva heter kelnervinåpner på engelsk?

I Storbritannia omtaler man korketrekkeren som The Waiter's Friend eller sommelier knife, navne som klart illustrerer hva det hele handler om.

På fransk sier man Tire Bouchon Garçon. Garçon betyr riktignok «gutt» på fransk, men var i gamledager et uttrykk for «servitør».

I dag har franskmennene gått over til «serveur», men her hos oss finner du fremdeles en servitørkorketrekker som kalles Garçon.

Se her hvordan, du bruker en kelnervinåpner. (Dansk tale - Norsk, svensk, engelsk og dansk tekst)

 

En kelnervinåpner er den beste korketrekkeren

I tillegg til at kelnervinåpner er et praktisk tre-i-ett-verktøy, er også størrelsen med på å gjøre korketrekkeren populær. Sammenfoldet fyller en god kelnervinåpner ikke særlig mye i lommen.

 

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør