Vinstativ for plassering på gulv

Det finnes et praktisk talt ubegrenset utvalg vinstativ på markedet, særlig hvis man også ser på de mange forskjellige kombinasjonene som er mulige å lage med moduler fra samme serie. De aller fleste modellene kan plasseres på gulv, og det er egentlig bare fantasien som setter begrensninger for hvilke oppbevaringsløsninger du kan lage.


Vinstativ til plassering i oppholdsrom eller vinkjeller

Til å begynne med er det viktig å tenke over hvilke behov du ønsker å dekke med et vinstativ. De aller enkleste stativene kan for eksempel benyttes til korttidsoppbevaring av vinflasker på kjøkkenet, gjerne da i kombinasjon med et vinskap med én eller flere temperatursoner. Det er ikke optimalt å oppbevare vin ved romtemperatur, men noen dager eller uker går selvfølgelig fint.

Større vinstativ for plassering på gulv, med en kapasitet som er langt høyere enn hva som er realistisk å ha på kjøkkenet, plasseres med fordel i en «vinkjeller» – som ikke trenger å være et så eksklusivt rom som det kanskje høres ut som. I sin aller enkleste form kan det for eksempel være et gammeldags kjølerom, der aggregatet kan tilpasses en korrekt temperatur, men det er også mulig å bygge en egen vinkjeller med utstyr som er skreddersydd til oppgaven.

Mange forskjellige frittstående vinstativ

Enkle frittstående vinstativ finnes i mange ulike design og størrelser. Et billig vinstativ kan ha plass til bare ni flasker, og passer kanskje aller best på et bord eller benk – selv om de kan plasseres på gulv. Større modeller kan romme over 100 flasker, fortsatt på et svært beskjedent gulvareal.

De aller enkleste modellene er gjerne laget med innslag av metalltråd og tre, noe som gjør de lette og rimelige. Høyere vinstativer må åpenbart være tilpasset belastning på et helt annet nivå. Selv om et slikt vinstativ fortsatt er frittstående, er det helt avgjørende å sette seg godt inn i instruksjonene for montering til vegg. 

Større systemer med stativer, rammer og sokler

Hvis du skal innrede en hel vinkjeller, vil det brede sortimentet hos Wineandbarrels være midt i blinken. Bruk gjerne litt tid på å avgjøre hvilken produsent og serie som passer best til dine behov, ønsker og budsjett. Med sokler, rammer og stativer fra samme produsent er det mulig å bygge en skreddersydd løsning som virkelig er gjennomført, funksjonell og elegant.

Store vinstativ bygget opp med moduler kan også inneholde for eksempel hyller, skap, glassholdere og visningshyller – alt du trenger når du skal lage den optimale vinkjelleren.

Gjør som titusenvis av andre vinelskere..