Vedlikehold og bruk av serveringstønner
Når du bruker en av våre små tønner (1-3l) som serveringstønne må du være oppmerksom på følgende:
Før bruk:
1. Skyll tønnen med kaldt vann inntil vannet blir helt klart (det kan ligge sagspon o.l. inne i tønnen).
2. Fyll tønnen med kaldt vann og la den stå til den er helt tett.
3. Når tønnen er helt tett kan du tømme den for vann.
4. Plasser tønnen med korkhullet nedover og la den tørke helt hvis du ikke skal bruke den med det samme.
5. Fyll tønnen med vin, øl, most eller annet du ønsker å servere.
Holdbarhet i tønnen:
Uansett om det er vin, øl, mjød, most eller en annen form for væske i tønnen så nedsettes holdbarheten betraktelig når man starter å tappe fra den. Holdbarheten kan etter første tapping svinge fra 1-2 dager og opptil flere uker, alt avhengig av kvaliteten på vinen, ølen eller mosten.
Dersom tønnen er helt fylt kan innholdet holde seg mye lenger, men igjen avhengig av kvaliteten på væsken. Bemerk at væsken vil ta mer og mer smak av eiketreet. Husk også å etterfylle med «engelens andel» (det fordamper hele tiden litt væske).
Etter bruk følger du punkt 1-4 ovenfor.
