Vinskap med to kjølesoner

Lagre vinen din ved to forskjellige temperaturer i samme vinskap.

Et vinskap med to kjølesoner er velegnet som serveringsskap. Her har du mulighet for å lagre og servere vin ved to ulike temperaturer, og du kan eksempelvis lagre hvitvin og champagne ved 8 grader og rødvin ved 12 grader. Disse skapene er som regel fysisk delt i midten slik at hver sone har sin egen konstante temperatur. I det som kalles multisoneskap finnes ikke denne fysiske oppdelingen. Man kan derimot innstille ulik temperatur i topp og bunn og oppleve en blanding av de to temperaturene i midten av skapet.


Fordelene til vinskap med to soner


Et vinkjøleskap har i utgangspunktet en svært enkelt oppgave – å sørge for at vinen oppbevares ved akkurat riktig temperatur. Korrekt temperatur er helt avgjørende både når det gjelder servering og lagring. Det er få viner som bør serveres ved romtemperatur, samtidig som for eksempel hvitvin og rødvin vanligvis serveres ved ulike temperaturer. De aller fleste vinetusiaster vil derfor ha viner i samlingen sin som stiller forskjellige krav til temperatur, og det er her vinkjøleskap med flere temperatursoner kommer inn i bildet.
Et vinskap med multisone kan være en god løsning hvis du kan dra nytte av både de to spesifikke temperatursonene og området imellom – som da byr på en overgang mellom de to temperatursonene. I andre situasjoner vil et vinskap med to soner være en mye bedre løsning, fordi de to sonene er helt adskilt med sine egne temperaturer uten noen overgang imellom. Det betyr at du kan være helt sikker på at de to sonene har de to temperaturene du har valgt.


Frittstående vinskap med 2 soner, eller innebygget løsning?


Hos Wineandbarrels kan vi tilby et bredt utvalg vinskap med to soner, både til innbygging og frittstående plassering. Funksjonen til vinskapet vil være den samme, og flere skap passer også til både integrering og frittstående bruk. Derfor er det egentlig forhold som eksisterende kjøkkenløsning, tilgjengelige plass og egne preferanser som avgjør hva du bør velge.


Husk også på at det finnes svært kompakte vinskap med to soner. Det er for eksempel mulig å velge et lite integrerbart skap med plass til bare 30 flasker, men som likevel er delt inn i to egne temperatursoner. I private hjem med begrenset plass kan det være en flott løsning til servering på kjøkkenet, komplettert med et større skap med en eller flere soner et annet sted i boligen.
Ved valg av vinkjøleskap er det også lurt å følge med på støynivået, som kan ha betydning for anbefalt plassering. Et innebygget skap kan eventuelt få noe lydisolasjon fra kjøkkeninnredningen, men det er likevel lurt å se etter vinkjøleskap med lavt støynivå til kjøkken og andre oppholdsrom.


Andre faktorer og egenskaper å følge med på


De aller fleste vinkjøleskap følger de samme designprinsippene, som konstruksjon i metall, glassdør og hyller i tre. Likevel finnes det mye å velge mellom når det gjelder overflatebehandling av metallet, håndtak, grad av toning av glasset, type hyller og mange andre faktorer. Dessuten kan mange vinkjøleskap også kompletteres med flere eller andre hyller, det gjelder selvfølgelig også vinkjøleskap med to soner.


Strømforbruket til et vinkjøleskap kan sammenlignes med et vanlig kjøleskap, men i tillegg holder vinkjøleskapet vanligvis en noe høyere temperatur enn det klassiske kjøleskapet, og døren vil sannsynligvis ikke åpnes like ofte som når det gjelder et vanlig kjøleskap. Pass på at reglene for energimerking av elektronikk ble endret i 2021, som følge av dette fikk produkter som tidligere hadde karakteren A den lavere karakteren G. Strømforbruket er like lavt som med den gamle merkingen, men endringen åpner for korrekt merking av enda mer energigjerrige produkter i fremtiden.

Gjør som titusenvis av andre vinelskere..