Vinglass

Vinglass til alle slags begivenheter.


Vinglasset - kraften som holder på saften

Det finnes mange forskjellige vinglass, blant annet til rødvin, hvitvin, champagne og dessertvin. Utvalget av vinglass er enormt både til hverdagsbruk og fest.

Vinglasset er nok det nest viktigste redskapet en vinkjenner beskjeftiger seg med. Bortsett fra korketrekkeren, som av åpenlyse årsaker er uunnværlig, er vinglasset helt avgjørende for vinopplevelsen.

Det finnes «hverdagsglass» som ikke koster en halv månedslønn å erstatte om de skulle gå i stykker og så finnes det vinglass som må betraktes som kunststykker. Hos wineandbarrels.no finner du vinglass langs hele skalaen.

Vi forhandler blant annet vinglassene fra Lucaris som ikke kan gå i stykker - i hvert fall nesten. De unike glassene fra Zieher og Rogaska er i sin tur håndlaget eleganse av papirtynn krystall.

Hva slags vinglass bør jeg velge?

Det er flere ting å huske på før du kjøper vinglass. Hvis du ikke har plass til tolv glass av hver type kan det være en god idé å starte med et «allround»-glass, for eksempel et stort hvitvinsglass.

Deretter kommer spesialglassene og man kan i hovedsak si at man arbeider med champagneglass, hvitvinsglass, rødvinsglass og dessertvinglass. Du finner alle glasstypene hos samtlige av våre leverandører.

Lucaris´ styrke

Lucaris er vår leverandør av hverdagsglass. Her snakker vi om elegante titanglass som virkelig tåler å bli brukt. Glassene kan faktisk «overleve» uhell som å bli mistet i gulvet eller veltet på harde underlag.

Med øye for detaljer og estetikk designer Lucaris ekte krystallglass helt uten bly. I stedet tilsetter man titan som gir glassene deres unike styrke. Under produksjonen tilsettes også magnesium for å gi glassene en flott og varm glød.

Alle Lucaris´ glass tåler å bli vasket i oppvaskmaskin. Lucaris er leverandør til restauranter og vinentusiaster over hele verden, og glassene er velkjente for deres styrke og attraktive priser. Lucaris produserer forskjellige typer vinglass i eksklusiv kvalitet og du kan være sikker på at du finner et vinglass som passer til dine ønsker og behov blant det store utvalget vårt. Glassenes ulike størrelser og design oppkalles ofte etter druesorter og du finner derfor glass til riesling, chardonnay eller cabernet sauvignon. Med vinglass fra Lucaris er du sikret et praktisk vinglass som også ser elegant ut på middagsbordet.

I denne videoen kan du se Lucaris demonstrere styrken til glassene på et betonggulv.

Rogaskas historiske eleganse

I Øst-Europa kan de noe helt spesielt med krystallglass og tradisjonelt sett kommer de beste glassene fra Sentral- og Øst-Europa. I Slovenia finnes kanskje de aller beste hos Rogaska. I løpet av 350 år har glassverket spesialisert seg på å fremstille kvalitetsglass til vin, brennevin og cocktails.

Design, innovasjon og banebrytende estetikk, kombinert med kvalitetsråvarer og håndverk av høyeste klasse, har gjort Rogaska til en en verdens mest respekterte glassprodusenter. For eksempel er deres langstilkede glass så elegante at de fremmer en fenomenal drikkeopplevelse.

Rogaskas vinglass er muligvis litt dyrere enn andre produsenter, men til gjengjeld er Rogaska-glassene noe av det flotteste som finnes på markedet. Vi anbefaler derfor at du passer godt på glassene og at oppvask foregår i hånden. I tillegg er denne mikrofiberkluten et fantastisk tørke- og poleringsverktøy.

Husk også at Rogaskas karafler er like elegante som glassene. Se en presentasjonsvideo fra Rogaska her.

Elegante tyskere

Tyske Zieher er berømt for sitt innovative design av både vinglass og glassvarer til servering.

Også Zieher-produktene befinner seg i øvre del av prisskalaen, et uttrykk for produsentens høye kvalitet og eleganse. Glassene er papirtynne og har et spesielt uttrykk hvor den karakteristiske bunnen gjør det til en spesiell opplevelse å se på vinen når du slynger den i glasset.

Husk å vaske glassene fra Zieher i hånden.

Alle glass fås til både rødvin, hvitvin, champagne, dessertvin, digestives osv.

Hvordan holder man et vinglass?

Det er en grunn til at vinglass er laget med stett. Stetten og foten på et rødvinsglass er beregnet til å holde på, vinglassets håndtak så og si. Først og fremst er dette av estetiske hensyn og man unngår fingermerker på selvet glasset hvis man griper rundt stetten. Helt uvesentlig er det heller ikke at håndflaten påvirker vinens temperatur eller at man, ved å holde på stetten, får en bedre opplevelse av vinens farge.

Stetten er også praktisk når du svinger vinen i glasset. Det krever imidlertid litt trening for å finne det riktige balansepunktet, men et godt startråd er å prøve og svinge glasset mens det står på en plan overflate. Hensikten med å svinge vinen er å frigi så mange duftmolekyler som mulig. Du kan jo selv prøve å lukte til vinen før og etter den har blitt slynget - forskjellen bør være meget tydelig.

Hvorfor er hvitvinsglass mindre enn rødvinsglass?

Som en tommelfingerregel sier man at små viner går i små glass og store, rike viner i store glass. Dersom man skjenker en fin og delikat hvitvin i et kjempestort vinglass kan vinens aroma forsvinne og hvis du serverer fyldig rødvin i et lite glass er det svært begrenset med aroma som frigis. Det finnes dog et par unntak, nemlig de rike hvitvinene fra Bourgogne og årgangsvin fra Champagne. De gjør seg best når overflaten blir større.

Hvordan skal vinglass stå på et bord?

Det finnes ulike skoler innenfor borddekning og et Google-søk kan være mer forvirrende enn oppklarende, men som hovedregel stilles glassene i serveringsrekkefølge. På samme måte som med bestikket, hvor man spiser utenfra og inn mot tallerkenen, drikker man også vinen med høyre hånd fra høyre mot venstre. Det vil si at champagneglass plasseres helt til høyre, deretter hvitvinsglass, rødvinsglass og til slutt dessertvinglass. Drinkeglass tas som regel frem etter man forlater bordet eller etter at bordet er ryddet.

Vannglasset kan du til gjengjeld «fritt» plassere. Noen stiller det til høyre og lett tilbaketrukket fra de andre glassene, andre velger å plassere det til venstre for rødvinsglasset mens atter andre foretrekker venstre side ved siden av gaflene. Med vannglasset er det estetikken og praktikken som er det viktigste.

Hvordan skal vinglass stå i skap?

Kort og kontant; stående. Det er generelt ingen grunn til å vende glassets bunn opp, enda mindre hvis glassene står i et skap som beskytter mot støv. Den største ulempen er at glassene kan oppta lukt fra hyllene, en lukt som kan være ubehagelig, men vinglass har det alltid best med luft omkring seg.

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør