Utvidet bytteret til den 1. februar 2023.

Laguiole

Kniver, korketrekkere og utstyr med elegant design.


Hva er Laguiole?

Navnet Laguiole er i dag et verdenskjent merke som er synonymt med elegant design og høy kvalitet.

Det finnes et stort antall produsenter som fokuserer på kundenes mulighet til å nyte god mat og drikke.

Hva betyr Laguiole?

Laguiole er egentlig en liten landsby som ligger like sør for det franske Sentralmassivet. Her har man siden starten av 1800-tallet produsert særpregede lommekniver.

Opprinnelig var lommeknivene beregnet til å benyttes av lokal bønder og gjetere, men knivene ble, på grunn av sitt design og høye kvalitet, raskt forbundet med byen Laguiole.

Er Laguiole et varemerke?

Nei. Selv om Laguiole ble meget populært har navnet aldri blitt registrert som et varemerke, og det er den dag i dag ingen opphavsrett på navnet.

Hvem som helst kan derfor lage et produkt og kalle det for Laguiole uten at det er noen som helst form for beskyttelse eller garanti for verken kvalitet eller hvor produktet egentlig kommer fra.

Hvordan uttales Laguiole?

Navnet uttales «layol» med en myk «j» som i Jakob. Noen sier også «gui» i midten, i stedet for «y», hvilket ikke nødvendigvis er feil, men på fransk sier man oftest «layol».

Hva er en ekte Laguiole?

Det finnes ikke noe som heter en ekte eller original Laguiole siden navnet eller designet ikke er registrert eller beskyttet, og dette er årsaken til at du kan finne Laguiole-produkter i alle prisklasser.

Hvem lager Laguiole-kniver?

Alle som ønsker det kan produsere og selge kniver, korketrekkere og annet utstyr under navnet Laguiole. Alle kan også benytte de andre kjennetegnene, blant annet logoen med fluen eller det lille korset som av og til kan ses på knivskaftene.

En original Laguiole?

Det er vanskelig å kalle kniven med bien og den særegne formen for mer original enn andre. I området rundt landsbyen ligger det flere smeder som produserer håndlagde utgaver av knivene som hovedsakelig selges lokalt til turister og andre besøkende.

Laguiole-korketrekker

Bortsett fra de ikoniske lommeknivene er det Laguioles servitørkorketrekkere som har fått mest oppmerksomhet fra designbevisste forbrukere. De flotte korketrekkerne finnes som separate servitørkorketrekkere eller med en spiral som kan trekkes ut av skaftet på en foldekniv. Begge variantene er solide produkter som gir en god fornemmelse når du åpner en flaske vin.

Her kan du lese vår egen sommeliers vurdering: Hvilken korketrekker er best?

Laguiole-champagnesabel

Designet fra de små lommeknivene har blitt videreutviklet, og blant Laguiole-produktene finner du i dag også en flott champagnesabel. Her på hjemmesiden selger vi dem i ulike varianter som alle gir de festlige anledningene det lille ekstra.

Laguiole-bestikk og -knivsett

Siden designet fra Laguiole er så unikt passer det også godt som bestikk på et veldekket spisebord. Hos oss finner du også biffkniver av ibenholt som gavesett.

Laguiole-kokkekniv

Alle som er glad i å lage mat vet hvor viktig det er med en god kokkekniv. Vårt sortiment av Laguiole-kniver består, i tillegg til kokkekniven, av en santokukniv og en brødkniv. Vi selger også elegante knivsett med tilhørende knivblokker.

Laguiole-tranchersett

Når steken har fått nøyaktig så mange minutter i ovnen som nødvendig passer det perfekt med et elegant tranchersett fra Laguiole. Dem finner du på hjemmesiden sammen med et skjerpestål som også gjør knivene dine startklare.

Laguiole-ostesett

Det er kanskje ikke det første du tenker på når du hører navnet Laguiole, men byen lager faktisk også en ost som bærer dens navn.

Osten er laget på områdets kumelk, er fast i konsistensen og kalles Fourme de Laguiole.

Og har du først fått fatt i den, eller en hvilken som helst annen ost, passer det jo utmerket med et ostesett fra Laguiole.

Laguiole-tilbud

Det finnes som nevnt et stort utvalg av både produsenter og varer som alle bærer navn og design fra landsbyen Laguiole.

Her hos Wineandbarrels finner du noe for enhver smak og budsjett.

Chateau Laguiole-korketrekker

I den dyrere enden av prisskalaen tilbyr vi de lekre servitørkorketrekkerne fra Laguiole. Produsenten heter Chateau Laguiole, en navnekombinasjon som ingen kan ta fra dem.

 

Gjør som titusenvis av andre vinelskere..