Vinskap


Wineandbarrels har Norges største utvalg i vinskap. Finn ditt neste vinskap hos oss og gi vinen din best mulig betingelser.

{{product.Badge}}
-{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}} {{product.Title}}

{{product.Energy}}
{{text.AVAILABLE_FROM}} {{product.ExpectedDeliveryTime}}

Hvorfor vinskap? Hvorfor velge et vinskap?

Hva skal jeg egentlig med et vinskap, tenker du kanskje? Er du av den oppfatning at det fungerer helt fint å lagre og oppbevare rødvinen i et kjøkkenskap eller stående oppå kjøleskapet mens hvitvinen, rosévinen og de musserende variantene helt uproblematisk kan ta plass i kjøleskapet?

På sett og vis er dette riktig nok. Det er mange som oppbevarer vin under forhold som ikke er optimale, og vinen kan som regel drikkes likevel, men det er viktig å understreke at smaksopplevelsen neppe blir den samme. Det er nemlig en enorm forskjell mellom et alminnelig kjøleskap og et vinskap. Dersom du ønsker å ta vare på vinen din på best mulig måte er vinskapet den eneste løsningen. Her er du sikret riktig og jevn temperatur, korrekt luftfuktighet og mulighet for å velge flere forskjellige kjølesoner. I tillegg kommer flere av skapene med mulighet for visningshyller, noe som gjør vinskapet ditt til et elegant innslag i kjøkkenet eller i et av boligens øvrige rom.

Et vinskap sørger med andre ord for å ta bedre vare på vinen din. De optimale lagringsforholdene gir vinen bedre modningsbetingelser og lengre levetid.

 

Hvordan velge vinskap?

Hvis du endelig har truffet valget om å investere i et vinskap står du plutselig overfor en utfordring som er minst like vanskelig å gjennomskue; nemlig hvilket vinskap du skal velge. Markedet har vokst betydelig i løpet av de seneste årene, og du kan i dag finne et hav av modeller hvor det kan være vanskelig å navigere blant ulikheter og forskjeller.

Faktorer som størrelse, plassering, rommelighet og antall kjølesoner er bare noe av det du bør tenke igjennom før du velger modell. Hvis du kun ønsker et vinskap med plass til et mindre antall flasker til de rette anledningene kan en mindre bordmodell eller et av de mindre integrerbare skapene være et fornuftig valg. Har du et litt større antall flasker som du skal ha plass til kan en integrert løsning under kjøkkenbenken være veien å gå. Og hvis du er en profesjonell eller viderekommen connoisseur velger du kanskje å gå med en av de aller største modellene, proppet med egenskaper og funksjoner, for å komme så tett på en ekte vinkjeller som mulig.

Hos Wineandbarrels har vi laget en praktisk og informativ vinskap-guide. Denne gir deg et overblikk over hvilke skap som finnes, inndelt i kategorier som antall flasker, kjølesoner, energiforbruk, dimensjoner o.l.. Vinskap-guiden vår er defor et fenomenalt hjelpemiddel når du står og skal velge ditt neste vinskap.

Vinskap hos Wineandbarrels

I vinskap-guiden kan du få massevis av god hjelp til å manøvrere i Wineandbarrels´ enorme utvalg av vinskap, men nedenfor gir vi også litt kort informasjon om de ulike produsentene som vi forhandler på vår hjemmeside.

PeVino – det ultimate vinskapet

I PeVino-serien får du noe av det ypperste innenfor vinlagring og oppbevaring av vin, og skapene i denne serien passer perfekt til den kresne vinentusiasten. PeVino tilbyr alle nødvendige funksjoner, krydret med ekstra finesser og eleganse, i ett og samme vinskap. Med et vinskap fra PeVino er du sikret et funksjonelt og flott produkt til å ta vare på de edle dråpene dine.

PeVino Pro – vinkjelleren som du ikke behøver å grave ned

Proppet med alle de funksjonene, egenskapene og utstyret som har gjort vinskapene i PeVino Pro-serien så ettertraktede, får du her det samme i stort format. Avhengig av hvilken modell du velger kan du i PeVino Pro-skapene oppbevare 280 - 320 flasker. Et PeVino Pro-skap er med andre ord nesten som et walk-in-vinskap.

Cavecool – tre ganger «coolness» i ett skap

Vinskapene fra Cavecool er designet i Danmark og har et uttrykk hvor nordisk «coolness» er fremtredende.

Fra Cavecools side blir det lagt stor vekt på de tre kardinalpunktene innen vinskap og vinkjøling: kvalitet, design og pris. Cavecool insisterer på å lage fenomenalt gode vinskap som samtidig ser elegante og kule ut, men uten at prisen stikker av. Velger du et vinskap fra Cavecool er du sikker på å få et produkt som gir valuta for pengene. Cavecool er «coolness» gjennom et kult design, kul kvalitet og kule priser.

EuroCave – et ikon blant vinskapene

Dette er verdens mest anerkjente vinskap gjennom mange år. I 1976 ble EuroCave den aller første produsent av et vinskap, og de har siden den gang blitt ansett for å være de største og beste i bransjen.

Alle skap og komponenter er utviklet, designet og produsert i Frankrike – vinens hjemland – av et team som alltid sørger for å være i forkant av utviklingen.

EuroCave Professional – verdens beste vinskap til profesjonelle

Som navnet tilsier er EuroCave Professional utviklet til vinindustriens profesjonelle aktører. Her er ønsker, krav og behov ofte noe annerledes enn dem til den alminnelige forbrukeren.

EuroCave Professional er en serie av vinskap som er designet og bygget til vinhandlere samt hotell- og restaurantbransjen (HoReCa).

ArteVino – fransk kvalitet med fokus på det viktigste

EuroCave har en frisk, flott og fornuftig lillebror i ArteVino hvor det har blitt lagt stor vekt på å fremstille vinskap til konkurransedyktige priser, med lavt energiforbruk og, ikke minst, uovertruffen ytelse.

Vinskapene fra ArteVino har egenskaper og funksjoner som gjør dem til et perfekt alternativ for deg som ønsker å langtidslagre vin.

Swisscave – luksus på sin helt egen måte

Går du med drømmer om å anskaffe deg et vinskap som oser av luksus? Kunne du tenkt deg å spandere litt ekstra på lekre detaljer som uttrekkshyller på teleskopskinner og kulelager av stål? Er du opptatt av utseende og jakter et vinskap hvor det er lagt fokus på et fabelaktig design?

I så fall kan du trygt velge et skap fra Swisscave. Her får du høy kvalitet og alle nødvendige funksjoner, men også et vinskap hvor du kan se at man har tenkt på det lille ekstra.

Wincave – driftsikkert vinskap til langtidslagring

Vinskapene fra Wincave er produsert i Frankrike og designet til å kunne passe på vinen din i mange år. Wincave-skapene er enkle i bruk, og derfor er det lite som kan gå i stykker, noe som sikrer deg både pålitelighet og lang levetid.

De ulike modellene i serien er alle driftssikre og energivennlige, og med det innebygde varmeelementet kan du også plassere vinskapene fra Wincave i rom hvor temperaturen kan falle helt ned til fem grader.

Vinskap og strømforbruk

Det koster naturligvis noen kroner i strøm å installere et vinskap i hjemmet, men det er stor forskjell på hvor mye energi de ulike vinskapene bruker. Markedsutviklingen og de seneste årenes økte krav til produsentene har ført til at skapene har blitt stadig mer energivennlige og miljøriktige.

Strømforbruket til et vinskap avhenger blant annet av antall kjølesoner og vinskapets isoleringsevne. Et vinskap med massiv dør vil for eksempel være mer energieffektivt enn et skap med en mindre isolerende dør. På samme måte vil et vinskap med én kjølesone bruke mindre strøm enn et vinskap med to eller flere soner på grunn av færre installerte vifter.

Alle vinskap er i dag merket med et energimerke, men på generelt grunnlag bruker et vinskap i private hjem mellom 125 - 250 kWh per år. Uansett hvilket skap du velger er utgiften til vinskapets strømforbruk forholdsvis begrenset.

Dersom du er på jakt etter et lavenergi-vinskap som tar godt vare på vinen din, tør vi godt å anbefale de lekre skapene fra Vestfrost. Her får du et lavt energiforbruk kombinert med høy kvalitet til en god pris.

Ulike typer vinskap – velg ditt med utgangspunkt i dine behov

Som du sikkert allerede har oppdaget er det ikke kun forskjellige produsenter å velge mellom når du står og skal kjøpe et nytt vinskap. Du må også beslutte deg for hvilken type vinskap du ønsker, og det finnes tre hovedkategorier å velge mellom.

Frittstående vinskap

Det frittstående vinskapet plasseres fritt i rommet og skjules ikke av noen form for skapdører, kabinett eller lignende. Mange velger å plassere de frittstående vinskapene i rom som ikke brukes i hverdagen, for eksempel vaskerommet, kjelleren eller på det lille kontoret.

Integrert vinskap

Et integrert vinskap plasseres typisk i et av dine eksisterende kjøkkenskap. Kjøkkenkabinettet dekker sidene på skapet, men mange velger å montere på en skapdør som står i stil med resten av kjøkkenet for å dekke fronten på vinskapet og bevare helhetsinntrykket.

 

Vinskap innbygging – Innebygd vinskap

Det innebygde vinskapet skiller seg fra de integrerbare ved at de er noe bredere og derfor helt kan erstatte et kjøkkenmodul. De innebygde vinskapene har en meget elegant front og skjules sjelden av en skapdør.

Én eller to kjølesoner

Felles for de tre kategoriene av vinskap er at modellene hovedsakelig kommer med enten én eller to kjølesoner, selv om det også finnes såkalte multisoneskap.

Hvilken variant du bør velge avhenger i stor grad av formålet med skapet. Dersom du planlegger å bruke vinskapet til langtidslagring anbefaler vi at du velger en modell med én kjølesone. Dette skyldes i stor grad at de fleste typer vin – enten det dreier seg om hvitvin, rosé eller rødvin – utvikler seg best hvis temperaturen ligger konstant rundt 14 grader. Disse forholdene oppnås best i et skap med kun én kjølesone.

Dersom du imidlertid har behov for å ha serveringsklar vin av ulike typer for hånden, anbefaler vi helt klart at du heller kikker på vinskap med to (eller flere) kjølesoner. Slik kan du ha perfekt temperert rødvin liggende i den ene sonen, mens den andre, noe kjøligere sonen, kan brukes til å oppbevare sprudlende frisk og drikkeklar hvitvin, rosé eller musserende.

Stillegående vinskap

Når du kjøper et vinskap må du være klar over at det, uansett merke, pris og kvalitet, avgir lyd. Til gjengjeld kan det være stor forskjell på hvor mye lyd de forskjellige skapene lager, og støynivået er derfor ikke en helt uvesentlig faktor når du velger ditt neste vinskap. Dersom vinskapet skal plasseres i vaskerommet, kjelleren e.l. er det kanskje ikke så viktig med antall desibel, men hvis du planlegger å integrere eller bygge inn et vinskap i den åpne, moderne kjøkkenløsningen er støynivået noe du bør ha for øye.

Alle vinskapsprodusenter utstyrer skapene med et merke som angir hvor mye lyd (dB) det aktuelle vinskapet avgir, men du bør være oppmerksom på at det kan være forskjeller i måleutstyr, målemetoder og rommets akustikk. Dersom du ønsker å kjøpe et stillegående vinskap anbefaler vi at du kontakter oss for en snakk, så hjelper vi deg på rette vei gjennom personlige erfaringer og ekspertise.

Som en tommelfingerregel kan vi si at de fleste vinskapene som finnes på dagens marked har et støynivå som ligger mellom 35-45 desibel. Hvor mye er det, tenker du kanskje? Du har sikkert lagt merke til at oppvaskmaskinen lager mer lyd enn, for eksempel, kjøleskapet. Når du setter i gang oppvaskmaskinen kjører de fleste modeller med et støynivå på ca. 45-50 dB, mens et moderne kjøleskap ligger på ca. 35 db for å holde melk og pålegg kaldt.

Blogg: Hvor mye støy lager et vinskap?

Husk jording når du kobler til vinskapet

Riktig plassering av vinskap er viktig med hensyn til støynivå og funksjonalitet. Husk også å bruke en jordet stikkontakt når du kobler vinskapet til strømnettet. Dette handler først og fremst om din egen sikkerhet, men enkelte vinskap (særlig de termoelektriske) risikerer å ikke fungere korrekt uten jording.

Alle vinskapene hos Wineandbarrels leveres med et Schuko-støpsel som er standard i de fleste europeiske land.

Direkte fra produsent

Wineandbarrels A/S er distributør av vinskap fra Cavecool, PeVino, Swisscave, IP Industries og Wincave i hele Norden. Vi importerer derfor skapene som vi forhandler direkte fra de ulike produsentene rundt omkring i Europa.

Kjente merkevarer

Hos Wineandbarels A/S er vi dessuten stolt forhandler av en lang rekke kjente produsenter som EuroCave, ArteVino, Liebherr, Vestfrost, Bosch, Avintage og Climadiff.

Showroom

Vi har dessverre ingen showroom i Norge, men på våre kontorer i Hillerød utenfor København har vi til gjengjeld både lager, showroom og butikk. Hvis du befinner deg i Danmark er du velkommen forbi.

Vi er naturligvis alltid tilgjengelige på telefon og e-post.