Oppbevar vinen din optimalt i et vinskap

Er du på jakt etter et nytt vinskap? Hos Wineandbarrels tilbyr vi et bredt utvalg av forskjellige vinkjøleskap som kan oppbevare vinflaskene dine ved akkurat riktig temperatur.

Uavhengig om det er vinskap, vinkjøleskap eller frittstående vinskap du vil ha, så kan du regne med at vi har det. Som du kan se så er det en god variasjon i priser og størrelse, slik at alle kan finne det de er ute etter – uansett om du er en hobbysamler, eller om du er en skikkelig vinkjenner.


Hva er et vinskap?

Et vinskap, også kalt et vinkjøleskap eller et vinlagringsskap, er et kjøleskap spesielt designet for å oppbevare vin i den korrekte temperaturen. Et slikt skap lar deg ha et lager med flasker klare til å åpnes og serves akkurat når du føler for det. Et vinkjøleskap kan nemlig gjenskape de optimale forholdene som kreves for oppbevaring av vin, da det vil holde temperaturen jevn og stabil, og slik kan du best oppbevare dine mest dyrebare flasker. Med andre ord kan du alltid ha noen flasker rødvin, hvitvin, rosévin, musserende eller dessertvin klare for servering – perfekt for en uplanlagt eller spontan situasjon.

Et vinskap som best lar deg oppbevare flere forskjellige typer viner, er en kjøler med to eller flere temperatursoner. Med et slikt vinskap kan du for eksempel oppbevare hvitvin for umiddelbar servering i én sone, ved en temperatur på rundt 7–8°C, mens du i den andre sonen har rødvinene klare for servering ved ca. 17–18°C. Et vinskap med minst to soner er altså den ideelle veien å gå for best funksjonalitet.

En annen måte å bruke et vinkjøleskap på er for langtidslagring. I dette tilfellet er stillhet, stabilitet og en stabil temperatur nøkkelen for riktig lagring. De ideelle forholdene for vinen er oppbevaring hvor temperaturen er rundt 10 til 15°C, luftfuktigheten er rundt 75 prosent og vin er beskyttet mot lys. Dette kan enkelt oppnås med et vinskap som kun har en temperatursone.

Hvorfor bør du kjøpe et vinskap?

Hvis du er en ekte vinkjenner, er et vinskap det beste du kan gjøre for vinen din. Spesielt hvis du ønsker å lagre vinen din ved riktig temperatur over lengre tid og ikke har plass til en hel vinkjeller.

I motsetning til et standard kjøleskap, er et vinskap designet for å holde en jevn temperatur med en toleranse på én grad Celsius. Dessuten kan et vinskap vanligvis holde et jevnt nivå fra 5°C til 20°C, så temperaturområdet er betydelig større og mer stabilt enn et vanlig kjøleskap. I tillegg er kjølekompressoren til et vinskap montert på en silikonbase som absorberer vibrasjoner, noe som er viktig siden vin krever ro og stillhet.

Her er hva du bør tenke over før du kjøper et vinskap

Det er mange ting du bør vurdere før du kjøper et vinskap, og alt avhenger av dine behov. Først og fremst bør du vurdere hvor mye lagringsplass du trenger og hvor du ønsker å installere ditt nye vinskap.

Våre vinskap kommer i mange størrelser, noe som gjør at du enkelt kan finne akkurat den riktige størrelsen å installere på kjøkkenet ditt. Du kan for eksempel installere vinkjøleskapet under benken eller i et skap slik at det blir en integrert del av kjøkkenet ditt. Dette lar skape blir en naturlig del av innredningen din.

Trenger du enda mer plass til favorittvinene dine kan du velge en av våre vinskap som rommer mer enn hundre flasker. Disse er flotte hvis du er en av de vinelskerne som har en tendens til å kjøpe større mengder vin.

En eller to temperatursoner?

Foruten om størrelse og hvor du skal plassere ditt nye vinskap, bør du også vurdere om du er ute etter langtidslagring eller om du vil ha en flaske klar til bruk når som helst. Grovt og generelt sett finnes det nemlig to typer vinkjøleskap, hver spesielt utformet for sitt formål: Et vinkjøleskap med kun én temperatursone og en variant med flere temperatursoner.

Vinkjøleskapene med én sone er ment å holde vinene dine ved en stabil temperatur som gjenskaper forholdene til en ideell vinkjeller. I mellomtiden er vinskapene med to temperatursoner, eller flere, laget for vinservering.

Du kan også få varianter som lar deg holde øye med fuktigheten inne i kjøleskapet. Noen vinskap har et hygrometer som hjelper deg med å overvåke nivået, som bør være rundt 50–80 prosent. Ønsker du at vinskapet skal holde luftfuktigheten på et forhåndsinnstilt nivå, er det mulig med noen få modeller.

Antall flasker i vinskap

Flaskekapasiteten i et vinskap er et uttrykk for det maksimale antall flasker et skap kan romme hvis det pakkes og stables helt optimalt, og dette innebærer ofte at én eller flere trehyller tas ut av det aktuelle vinskapet. Alle produsenter oppgir flaskekapasiteten på denne måten. Ønsker du å benytte vinskapet med samtlige trehyller og/eller uten at flasker ligger på tvers, vil kapasiteten være lavere enn den opplyste. Kontakt oss gjerne dersom du vil vite nøyaktig flaskekapasitet til vinskapet du kikker på.

Hvor mye strøm bruker et vinkjøleskap?

Det varierer hvor mye strøm de ulike vinskapene bruker. Strømforbruket avhenger av flere faktorer, som antall temperatursoner og isolasjon. Alle vinskap er imidlertid merket med energimerke for å gjøre det lettere for deg å navigere.

De fleste vinkjøleskap bruker mellom 150–250 kW/år. Men er du interessert i et lavenergi-vinskap, kan du ta en titt på våre skap fra Pevino, da de har et lavt strømforbruk.

Innebygde, frittstående eller integrerte vinskap?

Vi tilbyr vinskap som er innebygde, frittstående eller integrerte, som lar deg organisere vinlagringen din nesten hvor og hvor du måtte ønske. Du kan ha et innebygd vinkjøleskap under kjøkkenbenken eller en integrert vinskap i et skap. Vinskap med frontventilasjon er spesialdesignet for montering under kjøkkenbenken. Denne utformingen tillater den varme luften å unnslippe fra innebygde vinskap.

I vårt sortiment finner du også frittstående varianter som kan plasseres hvor du vil. Du kan til og med få vinkjøleskap til kalde rom som kan plasseres i garasjen din. Dersom du ønsker å gjøre dette, må rommet beskyttes mot frost.

De fleste vinskap i dag kommer med uttrekkbare trehyller som kan demonteres fra selve skapet. På denne måten kan du designe interiøret i vinkjøleskapet ditt slik det passer deg.

Hva annet kan du lagre i et vinskap?

Et vinskap er ideell for oppbevaring av favorittvinen din. Du kan imidlertid også ha brus, øl og mineralvann i vinskapet hvis du ikke ønsker å ta opp plass i ditt vanlige kjøleskap. Egentlig er aldring og oppbevaring av øl veldig lik det til vin, så kjøleskapet er flott for denne drikken også.

Vi anbefaler imidlertid ikke å oppbevare matvarer som sjokolade og spesielt ost i et vinkjøleskap, siden utslipp av damper og CO2 er skadelig for de mekaniske elementene i vinkjøleskapet.

Flotte merker som tilbyr vinkjøleskap

For å oppfylle alle dine vinrelaterte ønsker, presenterer Wineandbarrels deg et stort utvalg av merker som tilbyr noen av de beste vinskapene. Du kan for eksempel velge merker som:

  • Pevino
  • Cavecool
  • Vestfrost
  • Wincave
  • IP Industrie
  • Artevino
  • Caso
  • Liebherr

Disse merkene er ideelle valg når du tenker på å kjøpe et vinskap. Pevino har stilig og vakker design for å lagre dine dyrebare vinflasker, og Cavecool lager vinkjøleskap som ser kule ut til en utrolig skarp pris. Vestfrost tilbyr dansk stabilitet og kvalitet, da de produserer vinskap som vil glede vinentusiaster overalt.

Ønsker du langtidslagring bør du vurdere Wincave. Deres pålitelige vinskap er gode for modning av vin, og de er bygget for å vare i mange år. IP Industrie produserer unike håndlagde vinkjøleskap som ser både elegante og eksklusive ut. Til slutt tilbyr Artevino solide og rimelige alternativer til EuroCave vinskap. Det er et eget basismerke produsert av EuroCave ved bruk av andre materialer.

Installere og organisere din nye vinskap

Henter du vinskapet ditt selv, er det viktig at den står oppreist under transport. Kompressoren og kjølesystemet kan bli skadet hvis kjøleskapet blir liggende under transport. Av den grunn kan det være lurt å vurdere å få det nye vinskapet ditt levert av fagfolk.

Når vinskapet ditt er plassert der den skal, bør du vente 24–48 timer før du kobler strøm til skapet. Det er viktig at vinskapet står stille etter at den er transportert. Den må også være i en perfekt jevn posisjon. Når kjøleskapet er klart til å fylles, bør du sørge for at det er rom for luft til å sirkulere inne i vinskapet, slik at du får en konstant temperatur i hele kjølesonen.

Når du kobler til vinskapet ditt, er det viktig å bruke jordplugg. Dette er for din egen sikkerhet, da noen vinskap ellers risikerer å gå i stykker. I starten vil vinkjøleskapet bruke mye energi på å kjøle ned alle flaskene. Kjølesystemet går for første gang, noe som betyr at du kan oppleve en høyere lyd enn normalt. Kjøleskapet vil også stoppe og starte flere ganger enn normalt.

Samlet sett er et vinskap mer støyende enn et konvensjonelt kjøleskap. Dette skyldes vifter inne i skapet som fordeler kald luft for å oppnå en konstant temperatur i hele kjølesonen.

Vi hjelper deg gjerne med å ta det riktige valget

Er du usikker på hvilken variant av vinskap du skal velge, bør du lese vår vinskapguide. Dette kan hjelpe deg å komme ett skritt nærmere å finne akkurat det vinkjøleskapet som passer dine behov.

Du er også mer enn velkommen til å ringe oss eller sende en e-post. Vi vil gi deg våre beste råd og veiledning om hvilket vinskap som vil oppfylle dine behov på best mulig måte. I tillegg, hvis du ønsker å se og oppleve produktene våre førstehånds, kan du besøke oss i vårt utstillingslokale i Oslo.

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør