Vagnbys

Design og livsstil i verdensklasse. Vagnbys er design som bygger på danske tradisjoner.


Vagnbys - design med danske tradisjoner

Med bakgrunn i stolte tradisjoner er Vagnbys i full gang med å bygge videre på det som har gjort dansk design så kjent og respektert i hele verden.

 

Og er det særlig én ting som det danske designet er historisk berømt for på internasjonal basis, ja så er det evnen til å kombinere form og funksjon på en måte som gjør at begge elementene går opp i en høyere enhet. Det tradisjonelt meget sterke funksjonalitetsfokuset har alltid stått som et referansepunkt for dansk design.

 

Det har alltid handlet om å finne løsninger på et problem, eller forbedre utførelsen av en oppgave, og samtidig levere og presentere det hele i et stilsikkert og identifiserbart formspråk. Dansk design har alltid kunne skryte av et fenomenalt samspill mellom håndverk og formgivning. 

 

Rekken av store, danske designere og deres produkter er endeløs, og for mange dansker er design en grunnleggende del av den nasjonale identiteten. Ja, dansk design har til og med sin helt egen kategori i den danske kulturkanonen. 

Tre generasjoner dansk design

Grovt sagt kan dansk design inndeles i tre generasjoner.

 

Thorvald Bindesmøll er mannen som tilskrives rollen som gudfaren for moderne dansk design. I kjølvannet av Bindesbøll dukket det i etterkrigstiden opp en stime av design-genier som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Finn Juhl og Hans Jørgen Wegner. Deretter dukket det på 60-tallet opp nye talentfulle navn som Nanna Ditzel, Poul Kjærholm og Verner Panton.

 

Den neste perioden, 1980-tallet, er kjennetegnet ved at møblene må vike plassen for det industrielle designet; et design som i stor grad retter fokuset mot forbrukeren, respekt for materialer og detaljer. Jacob Jensen er et strålende eksempel på denne periodens designere hvor produkter som alt fra Bang & Olufsen-stereoanlegg, Margrethe-skålen fra Rosti og den ikoniske Stelton-kannen står frem. 

 

I tiden etter årtusenskiftet ses en oppblomstring av danske designere som kombinerer fortiden med fremtiden. Blant de mest kjente, i alle fall internasjonalt, finner vi Louise Campbell, Gubi og Designit. I samme vektklasse må vi også nevne Marcus Vagnby som, i samarbeid med Nuance på starten av 00-tallet, lærte oss at en bakepensel kan ha silikonhår og at en visp hvor eikene ikke er samlet også fungerer effektivt.

Vin, design og livsstil

Vagnbys har nå under eget navn en flott og imponerende produktportefølje som, naturligvis i tråd med dansk designtradisjon, oppfyller behov og letter hverdagen for forbrukeren på en elegant måte. For Vagnby har vinens verden alltid hatt stor betydning da nytelse, smak og estetikk danser sammen i perfekt harmoni.

 

Vagnbys fikk sitt gjennombrudd på vindesign-scenen med den multifunksjonelle skjenkekorken Decantiere. Den geniale dekanteringskorken, som i sin fineste utgave løser syv funksjoner i samme produkt, ble i 2016 hedret med designverdenens svar på en Oscar, nemlig The Red Dot Award.

 

Decantiere har dannet grunnlaget for en rekke produktvarianter som baserer seg på samme konsept, blant annet folieskjæreren Steel, korketrekkeren Waiter Tool, karaffelen Grand Carafe, de praktiske vannkannene Cool Carafe, den geniale flaskeåpneren Shark og den elegante champagnesabelen Champagne Saber.

Svanefamilien

Svanen har en helt særlig plass i Vagnbys univers. Danmarks nasjonalfugl og hovedaktøren i et av H.C. Andersens mest berømte eventyr danner grunnlaget for en serie av skulpturelle produkter som passer perfekt i det moderne hjem. 

 

Marcus Vagnby og hans partner, Karina Mencke, utgjør designerduoen Menke & Vagnby. Inspirert av svanens eleganse har de to laget lysestakene Mr. & Mrs. Swan, trefiguren The Ugly Duckling og den flotte karaffelen Swan Carafe.

 

De geniale funksjonene til Decantiere smelter på forbilledlig vis sammen med svanens elegante og majestetiske form i Swan Decantiere. Det blir ikke vakrere enn dette. 

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør