Spiegelau Authentis

Spiegelaus Authentis serie er et sikkert valg i ethvert kjøkken, og er både testvinner og fagfolkets foretrukne glass.


Hvis det er et glass man kan betegne som verdens beste vinglass, må det være Spiegelaus Authentis-serie.

Den minimalistiske designen med den karakteristiske og lett diskrete knekken midt på glassets kopp gjør glasset lett gjenkjennelig.

Authentis er utviklet i samarbeid med en lang rekke av verdens beste sommelierer og vineksperter. Målet var å skape det perfekte allroundglasset som tåler å bli brukt ofte. Glasset er laget med trukket stett, og er designet for å gi den helt perfekte nytelsen av vinen i glasset. Glassene tåler naturligvis oppvask og er solide samtidig som de er elegente og lette å holde.
Seriens globale suksess skyldes blant annet det brede utvalget av modeller. Det gir plass til at nerden kan finne akkurat det glasset som er optimalt uten at detaljnivået overser. Authentis-serien er på samme tid høyt spesialisert og herlig all-round.

Stor bredde i sortimentet
Som et spesielt godt eksempel på hva serien står for, kan man se på champagneglassene. De finnes det to versjoner av: en med slank og høy fluteform til de lette friske musserende vinene, og en annen med en litt større bredde til de mer vinøse og intense musserende vinene som årgangs- prestisjechampagner.

Hvitvinsglass er det også to av. Et lite og et stort. Igjen handler størrelsen på glasset om vinens intensitet og dybde. Friske og liflige hvitviner i stil med Muscadet og Alsace pinot blanc til det lille glasset og de mer tunge og intense vinene som hvit Bourgogne eller kraftig oversjøisk chardonnay til det store glasset

Hos rødvinene er vi oppe på tre glass. Et burgunderglass til de tørre tanninrike vinene, et burgunderglass til de lette aromadrevne vinene og til slutt et glass som rett og slett heter rødvinsglass. Sistnevnte går også under betegnelsen "universalglass" og er svært populært blant vinsmakingsnerder og i restaurantbransjen, da man ikke trenger å dekke på med et helt batteri av varianter med dette glasset for hånden.

Når det gjelder dessertviner, er de to hvitvinsglassene veldig gode. Det samme gjelder glass som går under navnet "smakeglass". Dette glasset brukes ofte i stående smaker. Det er lite og praktisk å gå rundt med. Og så fungerer det godt til dessertviner.

Endelig er det spritglasset som henvender seg til destillater av den lagrede typen, som calvados, whisky, konjakk, armagnac og så videre. Altså brennevin til langsom nytelse etter en deilig middag.
Og så sannelig ikke også om serien har et vannglass som passer i designen til resten. Med de rette kantene signaliserer glasset tydelig at det ikke er tenkt som et vinglass. 

Det mest spektakulære og morsomme glasset fra Spiegelaus Authentisserie er det sorte smaksglasset. Her er vi ute i det nerdete hjørnet. Det er mange morsomme muligheter for å leke med sansene ved å lage små eksperimenter med dette glasset. Det er faktisk vanskeligere enn vi tror å gjette fargen på en vin hvis den ikke er synlig.

Og så er det de helt geniale karaflene som ikke bare er vakre, men også veldesignede. De finnes i to størrelser.

Én til én flaske og én til magnumflasker. 
 
Testvinner
Prosjektet med å lage de optimale vinglassene har lykkes så godt at vinglasset vinner tester i diverse vinmedier over hele verden.
Blant annet i det svært respekterte franske vinmagasinet La Revue du Vin de France. Her vant Spiegelaus Authentis' hvitvinsglass på 42 cl. i november 2014 en test med et stort og svært sterkt felt av vinglass.

Dessuten er Spiegelau Authetis valgt som det foretrukne vinglasset av Den tyske Sommelier Forening.

Dette er rett og slett det mest anerkjente og mest brukte glasset blant vinfolk.

Vi vil våge den påstanden at hvilken som helst Vindørd du spør kan nikke gjenkjennende til navnet Spiegelau Authentis.

Gjenkjennende og anerkjennende, vel å merke. 

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør