iFAVINE

Patenteret system til hurtig lufting av vin.


Effektiv lufting av vin

iFAVINE er produsenten som står bak det patenterte vinluftingssystemet iSommelier. Ved hjelp av avansert teknologi lufter iSommelier vinen i løpet av få minutter og gir mykere tanniner samt forbedret smak og aroma.

Systemet passer perfekt i travle sammenhenger hvor du har behov for å klargjøre en ung vin i siste øyeblikk.

Lufting av vin med oksygen

iSommelier fungerer ved at den filtrerer luften og fjerner forurensende stoffer, urenheter og fukt slik at vinen blir tilført høykonsentrert oksygen. Enkelte naturlige elementer i luften påvirker nemlig kvaliteten på vinen når den luftes; blant annet forurensing, lukt, fukt, lufttrykk og temperaturen på omgivelsene. 

Den luften som omgir oss består i gjennomsnitt av 21% oksygen, 78% nitrogen, 0,1% CO2 og edelgasser i mindre mengder. Gjennom iFAVINEs teknologi i iSommelier filtreres luften slik at den som sendes via karaffelen og opp i vinen består av 90% ren oksygen.

iSommeliers spesielle karaffel kan derfor kalles en «super-lufter». Det benyttes naturligvis ingen former for kjemikalier i prosessen. 

Mikro-oksygenering av vin i karaffel

Denne prosessen minner om den som praktiseres hos enkelte vinbønder verden over.

Prosessen er meget populær blant produsenter av vin med høyt innhold av garvesyre siden vinen myknes vesentlig hurtigere enn ved oppbevaring i et eikefat.

Hurtig lufting av vin

I motsetning til den tradisjonelle luftingen i karaffel forkorter iSommelier tiden det tar å lufte en vin fra flere timer til kun få minutter, dog uten å gå på kompromiss med vinens nyanser og aroma. iSommelier gir også mykere tanniner eller garvesyre; en fenol som gir en tørr og bitter følelse etter at du har drukket rødvin. iSommelier er meget tidsbesparende og modner vin som ellers ville krevd flere års lagring. 

Med iSommelier vil du som vinentusiast få en mykere, rundere og mer kompleks opplevelse, og selv de helt unge vinene får en kraftig forbedret smak.

Med produktet medfølger også en app hvor du har full kontroll over din egen iSommelier. Her kan du blant annet programmere og innstille dine egne programmer for lufting. Appen gir også direkte adgang til iFAVINE-nettverket hvor spesifikke detaljer om vinen finnes tilgjengelig.

iSommelier i to varianter

Systemet kommer i to hovedmodeller, en stasjonær og en mobil. Den stasjonære utgaven finnes i to ulike utgaver.

Den ene varianten, iSommelier D038, styres direkte på enheten mens den andre, iSommelier D033, kan styres over WiFi med den medfølgende iFAVINE-appen. De to modellene har også fått tilnavnene «med» eller «uten» Wi-Fi for lettere å kunne skille dem fra hverandre.

iSommelier i bærbar utgave

Som en ekstrafunksjon kan man kjøpe systemet i en mobil utgave, iSommelier D512. Denne kommer med oppladbart batteri, genialt hvis du gjerne vil benytte produktet på verandaen eller andre steder uten strømuttak. 

Du kan naturligvis kjøpe ekstra batterier og løse karafler på enten 200 ml eller 750 ml.

iFAVINE - Wine Preserver

Det seneste skuddet på stammen fra iFAVINE er deres iFAVINE Wine Preserver som lar deg konservere gjenværende vin etter at du har åpnet en flaske. 

Aggregatet består av en pumpeenhet som sender argongass ned i flasken. Gassen fortrenger luften som presses ut av flasken gjennom en ventil i korken og vinen konserveres bedre enn ved bruk av en alminnelig luftpumpe. 

Wine Preserver-systemet ligger et sted mellom en Coravin og en håndpumpe. Coravin er den mest effektive løsningen på markedet - her behøver du ikke engang å trekke opp korken for å tilføre argongass i flasken. Håndpumpe er til gjengjeld ikke like effektiv. Til tross for at Coravins effektivitet er noe bedre er Wine Preserver langt billigere. Løsningen fungerer også utmerket, så kanskje er iFAVINEs Wine Preserver likevel det riktige produktet for deg. 

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør