Oppbevar sigarene dine korrekt med en Humidor

En humidor, også kalt en sigarkjøler eller sigarboks, er en boks eller et skap som brukes til å lagre sigarer og opprettholde deres fuktighet og smak. Det er en viktig del av sigarkulturen, siden sigarer er følsomme for luftfuktighet og temperaturendringer. Utforsk vårt utvalg av humidorer her på denne siden, og lagre sigarene dine optimalt.


Hva skal du tenke på når du kjøper en humidor?

En humidor er designet for å opprettholde et konstant nivå av fuktighet og temperatur, noe som bidrar til å beskytte sigarene og forbedre smaken deres. Den består vanligvis av to deler: en beholder for sigarene og en fuktighetskilde. Fuktkilden kan være en fuktpose, en fuktskive eller en elektronisk fuktkontroll. Fuktighetskilden hjelper til med å holde fuktighetsnivået i humidoren konstant. De fleste humidorer har også et hygrometer som måler fuktighetsnivået, slik at du kan justere fuktkilden etter behov.

Det finnes forskjellige typer humidorer på markedet, fra små bærbare bokser til store skap som kan lagre hundrevis av sigarer. De fleste humidorer er laget av tre, vanligvis sedertre, som er kjent for sin evne til å absorbere fuktighet og avgi en mild aroma som ikke påvirker sigarene. Humidorer kan også lages av andre materialer som glass eller metall, men tre er klart mest populært.

Når du kjøper en humidor er det derfor viktig å tenke på størrelsen – akkurat som når du kjøper et vinskap eller et vinstativ. En humidor skal være stor nok til å romme alle sigarene du vil oppbevare, men ikke så stor at det blir vanskelig å kontrollere fuktighetsnivået. En annen faktor å vurdere er prisen. Humidorer kan variere i pris fra noen hundre til flere tusen kroner avhengig av størrelse og kvalitet.

Fordeler med å oppbevare sigarene dine i en humidor

Det er enkelt å bruke en humidor, og oppbevaring av sigarer i en humidor gir mange fordeler. For det første bidrar det til å holde sigarene fuktige slik at de ikke tørker ut eller blir for fuktige. Dette bidrar til å forbedre smaken og brenneegenskapene til sigarene. For det andre beskytter en humidor sigarene mot ytre påvirkninger som lys, varme og fuktighet. Dette bidrar til å bevare kvaliteten og smaken til sigarene over lengre tid.

Å nyte en sigar er ikke det samme som å røyke sigaretter – det er derimot en del av en større gastronomisk opplevelse. Sigaren er forgjengelig og bør derfor oppbevares i et sted hvor luftfuktigheten holdes konstant. Her er det humidoren kommer inn i bildet.

Når det gjelder oppbevaring av sigarer opererer vi med to nøkkelord: luftfuktighet og temperatur. Dersom sigarene oppbevares for tørt slår de revner, oppbevares de for varmt og fuktig blir de mugne.

Anbefalt temperatur og fuktighet for lagring av sigarer

Sigarer trives også best ved stabile temperaturer, men denne skal gjerne være noe høyere enn ved vinlagring. Sigarene har det nemlig aller best ved 20–22°C. Men enda viktigere er det imidlertid med luftfuktigheten. Sigaren stammer fra tropiske klimaer hvor tobakken på naturlig vis holdes smidig og frisk. Optimal luftfuktighet for oppbevaring av sigarer ligger rundt 70 prosent.

På samme måte som vin, kan også sigarer utvikle seg ved lagring over lengre tid, og enkelte typer sigarer kan uten problemer lagres i opptil ti år. I løpet av denne perioden vil smaksaromaene endre seg, og de aller fleste sigarer forbedres markant hvis de lagres i minst to til tre måneder. Unge og nye sigarer har en tydelig friskhet og grønne noter, mens eldre sigarer utvikler mer avrundede og dypere, mørkere noter.

Kjøp din nye humidor her hos Wineandbarrels

Hos Wineandbarrels kan du finne et bredt utvalg av humidorer som vil oppfylle dine behov for sigarlagring. Vi tilbyr humidorer av høy kvalitet laget av sedertre, som er ideelt for å opprettholde riktig fuktighet og beskytte dine verdifulle sigarer.

I tillegg til humidorer har vi et omfattende utvalg av produkter som passer perfekt til vinentusiaster. Enten du er på jakt etter elegante vinglass, autentiske vintønner eller stilfulle vinmøbler, har vi alt du trenger for å skape den perfekte atmosfæren for å nyte vin.

Se gjennom vårt sortiment her i dag for å finne din nye humidor og utforske vårt brede utvalg av produkter til vinelskere. Vi er dedikerte til å tilby høy kvalitet og god service, slik at du kan glede deg over vin og sigarer i stil.

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør