Sigar humidor

Vakre humidors av høyeste kvalitet.


{{product.Badge}}
-{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}} {{product.Title}}

{{product.Energy}}
{{text.AVAILABLE_FROM}} {{product.ExpectedDeliveryTime}}

Å nyte en sigar er ikke det samme som å røyke sigaretter eller «rullings» – det er derimot en del av en større gastronomisk opplevelse. 

Sigaren er forgjengelig og bør derfor oppbevares i en humidor, altså en skuffe eller et skap med innebygget luftfukter hvor luftfuktigheten holdes konstant.

Oppbevaring av sigarer

Når det gjelder oppbevaring av sigarer opererer vi med to nøkkelord: luftfuktighet og temperatur. Dersom sigarene oppbevares for tørt slår de revner, oppbevares de for varmt og fuktig blir de mugne.

Sigarer - Temperatur og fuktighet

Sigarer trives også best ved stabile temperaturer, men denne skal gjerne være noe høyere enn ved vinlagring og sigarene har det aller best omkring 20-22°C.

Enda viktigere er det imidlertid med luftfuktigheten. Sigaren stammer fra tropiske klimaer hvor tobakken på naturlig vis holdes smidig og frisk. Optimal luftfuktighet for oppbevaring av sigarer ligger rundt 70%.

Lagring av sigarer

På samme måte som vin, kan også sigarer utvikle seg ved lagring over lengre tid, og enkelte typer sigarer kan uten problemer lagres i opptil ti år. I løpet av denne perioden vil smaksaromaene endre seg, og de aller fleste sigarer forbedres markant hvis de lagres i minst to til tre måneder.

Unge og nye sigarer har en tydelig friskhet og grønne noter, mens eldre sigarer utvikler mer avrundede og dypere, mørkere noter.

Ren luft i en humidor

De fleste produsenter benytter seg av sedertre til skuffene i humidoren. Denne tretypen sikrer høy absorpsjon av fuktighet og skaper et ideelt klima for sigarene dine.

Tobakken i sigarer trenger å kunne «puste» og oksygen og andre gasser sirkulerer i den omsluttende luften i skapet. Du bør derfor jevnlig lufte humidoren din slik at ny og frisk luft kommer inn.

Rengjøring av humidor

Det er også viktig at du sørger for å rengjøre skapet jevnlig for å unngå at det dannes mugg og andre uhensiktsmessige forhold i det fuktige klimaet i humidoren.

Vask derfor innsiden med en fuktig klut dyppet i lunket vann og litt rengjøringsmiddel. Du kan også tilsette litt eddik hvis du har det for hånden.

Klargjøring av en humidor

Før du tar humidoren din i bruk er det meget viktig at du klargjør den. Fuktigheten skal nå et fornuftig nivå før du plasserer sigarene dine i skapet.

Det samme gjelder for øvrig i en vanlig humidor-kasse eller hvis humidoren har stått ubrukt i lengre tid.

Sedertre i en humidor

Sedertreet spiller en viktig rolle inne i humidoren. Treets porer suger opp fukt og er derfor med på å holde på fukten i skapet.

Dersom inventaret i humidoren er helt tørt når du legger sigarene inn kan fuktigheten bli trukket ut av sigarene, noe som medfører risiko for uttørring.

Destillert vann i en humidor

Du klargjør en humidor ved å fukte en klut/svamp med destillert vann (bruk aldri vann fra springen) og tørker over alle overflater av tre. Du behøver ikke å bruke store mengder vann, en god fukting er mer enn nok. 

Plasser deretter en skål med destillert vann i bunnen av det tomme skapet samtidig med at du fyller destillert vann i fuktingsanlegget. Etter 24 timer gjentar du prosedyren med å vaske over treet. Humidoren er nå klar til å passe på sigarene dine.

Pevino-humidor

Våre eksklusive utvalg av humidorer kommer fra den danske kvalitetsprodusenten Pevino.

Humidorer fra Pevino er helt unike da de kontinuerlig overvåker klimaet med et kompressordrevet kjølesystem samt et system til kontroll og styring av luftfuktigheten. Skapene har glassdører slik at du alltid kan se sigarene og enkelt avlese temperatur og luftfuktighet.

Pevinos humidorer er elegante og stilfulle skap som oser av høy kvalitet. Takket være det flotte designet passer Pevinos humidorer både i restauranter, butikker og hjemme hos sigarentusiasten.

 

\