Utvidet bytterett t.o.m. 1/2/22

Pure

Lavenergi i mange kombinasjoner

 


Energivennlig vinskap

Et lite steg over grunnserien, Première, finner du vinskapene i Pure-serien.

EuroCaves serier av vinskap er alle designet og utviklet for å kunne passe på vinsamlingen din på aller beste vis. Pure-serien legger stor vekt på lavenergi gjennom kabinettets ekstra tykke og isolerte vegger. Takket være en energibesparende kompressor bruker skapene i Pure-serien opptil 55% mindre strøm enn et konvensjonelt vinskap. Pure-skapene med fast skapdør befinner seg alle i energiklasse A+, mens skapene med glassdør er merket med energiklasse A.

Lekre detaljer

I tillegg er det lagt ekstra vekt på designet i Pure-serien, noe som gir deg større frihet i å kunne velge hvordan skapet skal se ut både inn- og utvendig.

Pure-serien har innebygget hygrometer som viser aktuell luftfuktighet. Til alle EuroCave Pure-skapene medfølger også en beholder med lærkuler som mettes med vann og plasseres i bunnen av skapet for å skape en, om ønskelig, høyere luftfuktighet. Det er naturligvis installert vifter som gir en ensartet temperatur i hele skapet, men viftene er også med på å redusere risikoen for råte og skimmel. Belysningen i Pure-serien kommer ovenfra.

I Pure-serien kan du velge mellom én kjølesone, multisone med opptil ti kjølesoner med flytende overganger (5 - 22 grader) eller tre soner.

Bygg skapet etter eget ønske

Igen, ligesom med alt andet fra EuroCave kan du tilpasse dit vinskab lige efter dine ønsker. 

Kabinettet kommer i tre ulike størrelser: small (maks. 92 flasker), medium (maks. 177 flasker) og large (maks. 234 flasker). 

Kabinettfargen finnes i to varianter; matt svart eller med skinntrekk. 

Døren kommer i fire forskjellige utgaver: massiv, svart pianolakk, glassdør med svart ramme, glassdør med sølvamme eller full glassdør uten ramme.

Hyllene leveres også i Pure-serien i to ulike pakker: Access Pack (lagrings- og uttrekkshyller) eller Premium Pack (kun uttrekkshyller). Uttrekkshyllene er alle basert på det praktiske og gjennomtenkte konseptet «Le Main de Sommelier».

Verdens beste vinskap

Som markedsledende innenfor eksklusive vinskap til private vinelskere, sammen med utstyr til vinservering i hotell- og restaurantbransjen, er EuroCave konstant igang med å utvikle de beste vinskapene til både profesjonell og privat bruk.

EuroCave er den eneste produsenten som utvikler, designer og produserer vinskap og klimaanlegg i Frankrike. Dette innebærer at EuroCaves skap, som markedets eneste, kan bære merket «Origine France Garantie» - et tydelig bevis på at produktene er franske, helt ned til den minste mutter, og en garanti for ekspertise og kvalitet.

For hvis ikke franskmennene skulle vite noe om hvordan man håndterer vin, hvem skulle så?

EuroCave arbeider med tre hoved-produktkategorier: EuroCave Professional, EuroCave og Artevino.

Vinlagringens fem universelle kriterier

EuroCave arbeider med en målsetning om at vinen skal ha de best mulige forhold og at det alltid er vinen som kommer i første rekke. De «vingale» franskmennene har derfor satt opp fem ufravikelige krav i utviklingen av vinskap.

 

  1. Konstant temperatur – For at en vin kan modnes optimalt er det nødvendig med en stabil temperatur på mellom 10 og 14°C, uavhengig av den eksterne temperaturen.
  2. Egnet luftfuktighet – Vin må lagres og oppbevares med en luftfuktighet på mellom 50 og 80%. Under 50% risikerer korkene å tørke ut, noe som kan medføre lekkasjer. Med en luftfuktighet på over 80% kan etikettene ta skade og i enkelte tilfeller, ved manglende luftsirkulasjon, kan det oppstå skimmel.
  3. God ventilasjon – Luftsirkulasjon er ekstremt viktig for å unngå skimmel- og bakterievekst. 
  4. Beskyttelse mot lys – UV-strålene fra direkte sollys er svært skadelig for vin, og selv den indirekte belysningen kan påføre vinen skader. I det lange løp kan lyset nedbryte vinens struktur og få vinen til å kollapse. Det helt ideelle oppbevaringssted har overhodet ingen lysinntrengning.
  5. Ingen vibrasjoner – Vinen må beskyttes mot vibrasjoner og bevegelser siden rystelser kan nedbryte enkelte av vinens kjemiske komponenter. 

 

Her kan du lese vår artikel om oppbevaring og lagring av vin.

Vinservitørens hånd – La Main du Sommelier

En av EuroCaves genistreker er hyllekonseptet «La Main du Sommelier» som holder på flaskene som om det var en fast menneskehånd.

Holderen er laget i to ulike materialer; en fast base i plast som sikrer støtte og kanter i mykt elastomer som griper om flaskens form og beskytter mot vibrasjoner. De enkelte holderne kan beveges uavhengig av hverandre og monteres av og på hyllen etter ønske. Hyllekonseptet er en gjennomgående funksjon i de fleste av EuroCaves serier og avhengig av serie består en hylle av åtte til tolv «hender».

Idéen til den patenterte holderen oppstod som følge av EuroCaves produktutvikling i tett samarbeide med en rekke sommelierer, noe som gjenspeiles i det naturlige navnevalget til konseptet. 

\