Compact

EuroCave Compact – dimensjoner som oppfyller kjøkkenstandarder

 


Verdens beste vinskap til innbygging

Compact-serien fokuserer, som navnet indikerer, på å utnytte plassen optimalt. Disse vinskapene egner seg til innbygging i kjøkkener, men kan også plasseres fritt. 

Spesialdører

Med dører som flukter perfekt med resten av kjøkkenet blir Compact-skapene et element som står i stil med resten av kjøkkenet.

En særlig gjennomtenkt og elegant detalj er døråpningsfunksjonen. Når dørene åpnes vil de ikke støte borti nabokabinettet når de åpnes. Til Compact-serien har du også mulighet til å montere på din egen front på skapdøren. Dette kalles en teknisk dør eller en fullt integrerbar dør. Du kan naturligvis også velge en massiv dør eller glassdør (med/uten ramme).

 

Ventilasjon i front

En genial funksjon med vinskapene i Compact-serien er designet av luftinntak og utblåsing hvor all luftsirkulasjon foregår fra skapenes front. For de lave Compact-skapene er det derfor ikke behov for ekstra plass bak eller over skapene. Til de store skapene skal man fremdeles huske å gi plass til at luften kan sirkulere fritt bak og over skapet (50 cm bred, 20 cm dyp og 54 cm høy). Det medfølger detaljerte beskrivelser (som PDF-filer) til de store modellene (Se under menyen «Downloads»).

Kompakt kapasitet

Vinskapene i Compact-serien kan uproblematisk bygges inn i et kjøkken.

Et slikt plassbesparende design har imidlertid innflytelse på kapasiteten. De små modellene i serien har plass til 47 flasker, mens de store skapene rommer 167 flasker. Hyllene, som er av typen «Le Main de Sommelier», har plass til åtte flasker hver.

Massevis av utstyr

På utstyrssiden står ikke Compact-serien noe tilbake sammenlignet med Pure. Du får innebygget hygrometer som viser aktuelt fuktighetsnivå, installerte vifter sørger for ensartet temperatur i skapet og reduserer risikoen for råte og skimmel. Skapene kommer også med en nedtellingsfunksjon og indikator som viser når det er på tide å skifte kullfilter. Belysningen i Compact-serien kommer ovenfra mens hyllene baserer seg på «La Main du Sommelier»-konseptet.

Bygg ditt eget skap

I Compact-serien kan du velge mellom følgende:

Kabinettet finnes i to størrelser: Small (maks. 47 flasker) og Large (maks. 167 flasker).

Døren kan leveres i fem ulike varianter: massiv dør i svart, glassdør, sølvfarget glassdør, full glassdør eller fullt integrerbar dør.

Hyllene kommer i to ulike pakker: Access Pack (kombinasjon av lagrings- og uttrekkshyller) eller Premium Pack (kun uttrekkshyller).

Compact-skapene leveres enten med én kjølesone eller med multisonefunksjon. 

EuroCave til innbygging

Compact-skapene er det man kaller innbyggingsskap, noe som betyr at skapene kan erstatte et annet kjøkkenelement. De er imidlertid ikke integrerbare, altså kan de ikke innbygges fullstendig i et allerede eksisterende element.

I EuroCaves Inspiration-serie finner du massevis av elegante integrerbare skap.

Verdens beste vinskap

Som markedsledende innenfor eksklusive vinskap til private vinelskere, samt utstyr til vinservering i hotell- og restaurantbransjen, er EuroCave konstant igang med å utvikle de beste vinskapene til både profesjonell og privat bruk.

EuroCave er den eneste produsenten som utvikler, designer og produserer vinskap og klimaanlegg i Frankrike. Dette innebærer at EuroCaves skap, som markedets eneste, bærer merket «Origine France Garantie» – et tydelig bevis på at produktene er franske, helt ned til den minste mutter, og en garanti for ekspertise og kvalitet.

For hvis ikke franskmennene skulle vite noe om hvordan man håndterer vin, hvem skulle så?

EuroCave arbeider med tre hoved-produktkategorier: EuroCave Professional, EuroCave og Artevino.

Vinlagringens fem universelle kriterier

EuroCave arbeider med en målsetning om at vinen skal ha de best mulige forhold og at det alltid er vinen som kommer i første rekke. De «vingale» franskmennene har derfor satt opp fem ufravikelige krav i utviklingen av vinskap.

  1. Konstant temperatur – For at en vin kan modnes optimalt er det nødvendig med en stabil temperatur på mellom 10 og 14°C, uavhengig av den eksterne temperaturen.
  2. Egnet luftfuktighet – Vin må lagres og oppbevares med en luftfuktighet på mellom 50 og 80%. Under 50% risikerer korkene å tørke ut, noe som kan medføre lekkasjer. Med en luftfuktighet på over 80% kan etikettene ta skade og i enkelte tilfeller, ved manglende luftsirkulasjon, kan det oppstå skimmel.
  3. God ventilasjon – Luftsirkulasjon er ekstremt viktig for å unngå skimmel- og bakterievekst. 
  4. Beskyttelse mot lys  – UV-strålene fra direkte sollys er svært skadelig for vin, og selv den indirekte belysningen kan påføre vinen skader. I det lange løp kan lyset nedbryte vinens struktur og få vinen til å kollapse. Det helt ideelle oppbevaringssted har overhodet ingen lysinntrengning.
  5. Ingen vibrasjoner  – Vinen må beskyttes mot vibrasjoner og bevegelser siden rystelser kan nedbryte enkelte av vinens kjemiske komponenter.

Servitørens hånd – La Main du Sommelier

En av EuroCaves genistreker er hyllekonseptet «La Main du Sommelier» som holder på flaskene som om det var en fast menneskehånd.

Holderen er laget i to ulike materialer; en fast base i plast som sikrer støtte og kanter i mykt elastomer som griper om flaskens form og beskytter mot vibrasjoner. De enkelte holderne kan beveges uavhengig av hverandre og monteres av og på hyllen etter ønske. Hyllekonseptet er en gjennomgående funksjon i de fleste av EuroCaves serier og avhengig av serie består en hylle av åtte til tolv «hender».

Idéen til den patenterte holderen oppstod som følge av EuroCaves produktutvikling i tett samarbeide med en rekke sommelierer, noe som gjenspeiles i det naturlige navnevalget til konseptet.