Dispenser & vin på glass

Vinserveringsanlegg og vindispenser til oppbevaring og dosering av åpnet vin.

Vinservering på glass

Salg av vin på glass, eller «wine by the glass» for den internasjonale, øker stadig i popularitet og er etterspurt av både kunder og fagfolk av innlysende årsaker.

For kundens del behøver denne, under for eksempel et restaurantbesøk, ikke å kjøpe en hel flaske, noe som blant annet gir mulighet for å smake flere forskjellige viner gjennom en hel meny.

Restauratøren kan samtidig tilby en perfekt tilpasset vinmeny til maten. Dette gir ofte økte salgstall da kunden i motsatt fall, altså hvis vinen kun kan kjøpes på helflaske, ellers kan finne på å takke helt nei til vin.

Vinserveringsanlegg

En genial og praktisk måte å konservere og dosere vin i rette mengder på er ved hjelp av en såkalt vindispenser til glasservering. Et slikt anlegg er beregnet til å holde vinen frisk i så lang tid som mulig etter åpning.

Samtidig kan et serveringsanlegg til vin sørge for at det alltid doseres den korrekte mengde vin – til glede for både gjest og vert.

Anlegg til vinservering på glass

Gjennom den økte etterspørselen etter vin på glass stiger samtidig behovet for å sikre at vinen som serveres alltid er frisk. Det holder med andre ord ikke bare å sette korken tilbake på en åpnet flaske vin hvis planen ikke er at flasken skal tømmes meget raskt.

Med et godt system til servering av vin på glass kan du også tilbys dyrere og mer eksklusiv vin uten frykt for at vinen mister kvalitet.

Vinanlegg til flasker – vakuum

For å beskytte vinen etter åpning er det en god idé med et anlegg som kan klare oppgaven; en oppgave som overordnet sett kan løses på to måter. Den ene muligheten er ved hjelp av et vakuumsystem til konservering av vin etter åpning. Luften trekkes ut av flasken ved hjelp av en kraftig pumpe og sørger for at vinen kan holde seg betydelig lengre. Eksempler på anlegg til servering av vin via vakuum er EuroCaves Wine Bar 2.0 eller Wine Bar 8.0.

Vinserveringsanlegg med gass

Den andre muligheten er et system som benytter seg av gass. Ved å introdusere en tung type gass, ofte den smaks- og duftnøytrale edelgassen argon, i flasken fortrenges det «skadelige» oksygenet slik at det ikke kommer i kontakt med vinen – en intelligent og effektiv løsning som øker holdbarheten. 

Slike gassbaserte systemer finnes i flere ulike utgaver; alt fra flotte og elegante Vin au Verre fra EuroCave, Winefit Cubo og Winefit EVO til den velkjente, praktiske og håndholdte Coravin.

Salg av vin på glass

Det er av flere årsaker fornuftig å tilby kundene frisk vin på glass, og som restauratør er det særlig de økonomiske grunnene som veier tungt.

Dersom du ønsker å tilby vin i prisklasser over gjennomsnittet er det meget viktig med et anlegg som holder vinen frisk etter den første serveringen, hovedsakelig for å unngå misfornøyde kunder og dertilhørende stort spill.

Vindispenser til flasker

Dersom du ønsker å gjøre hele glasserveringsprosessen så smidig som mulig er den eneste veien til målet et system som sørger for å servere samme mengde frisk vin, og til riktig temperatur, hver eneste gang.

Det kan du klare med ett enkelt trykk på de forskjellige typene serveringsanlegg til vin på glass.

Automatisk vindispenser

Systemer til automatisk dosering av vin finnes i flere varianter og prisklasser. Noen av modellene har til og med mulighet for oppkobling av betalingskort med programmerte beløp innlagt slik at gjestene selv kan skjenke seg et glass vin etter eget ønske. 

EuroCaves Vin au Verre er et glimrende eksempel på et slikt produkt, men du finner også helautomatiske vinserveringsanlegg fra Winefit. Se detaljerte opplysninger om de enkelte produktene.

Winefit-vindispenser til glasservering

Italienske Winefit har funnet løsningen og utvikler intelligente løsninger til glasservering av vin. Konseptet deres baserer seg på argon og de unike doseringshettene, «Special Caps», som lar deg ha et ubegrenset antall åpne flasker til kun én dispenserenhet. 

Winefit One – vinserveringsmaskin i et lite format

Den lille Winefit One er en rendyrket «Plug and Play»-maskin som tar minimalt med plass. Maskinen passer derfor perfekt inn i et barmiljø og er ideell til den mindre vinbaren som ønsker å tilby god vin i korrekte doser på glass.

Wine fit CUBO – innebygget vindosering

Har du litt mer plass er den praktiske CUBO perfekt til innbygging i et reolsystem i baren eller restauranten. Her kan du igjen, takket være de geniale «Special Caps», ha et ubegrenset antall viner på menyen – til glede både for deg og dine gjester. 

Winefit CUBO har en «High Precision»-teknologi som sikrer en nøyaktig dosering hver gang. Du kan naturligvis selv innstille doseringen. 

Winefit EVO – helautomatisk vinservering

Winefits toppmodell heter EVO og er, med utgangspunkt i det samme konseptet, en elegant maskin til dosering av vin på glass direkte fra flasken. Med EVO har du også mulighet for (mot betaling) å koble til betalingskort slik at gjestene dine selv kan servere og betale for vinen. Du kan selv innstille ønsket dose. Anlegget har plass til fire flasker, men du kan selvfølgelig bytte dem ut med et ubegrenset antall flasker som er montert med Winefits unike hetter. Dispenseren kommer også med en innbygget kjølefunksjon med to soner. Du kan med andre ord ha både rød- og hvitvin klar til servering på glass.

Som noe helt unikt er Winefit EVO utstyrt med to argon-patroner. Du kan derfor i ro og mak skifte ut den første patronen uten å være redd for at maskinen går tom for gass. Winefit har for øvrig søkt om patent på nettopp dette konseptet. Winefit EVO kommer også med massevis av andre muligheter og funksjoner som er helt unike for markedet. 

Coravin – glasservering i miniatyr

Vi kan ikke glemme å nevne klassikeren innenfor konservering av åpnet vin. Coravin er det eneste systemet til oppbevaring og beskyttelse av vin hvor man ikke trekker korken opp av flasken. I stedet for benyttes en kanyle til å skjenke vinen samtidig som argon skytes ned i tomrommet som vinen etterlater. 

Coravin-konseptet er gjennomprøvd og vår egen sommelier har med suksess smakt på god vin som, selv et halvt år etter åpning, fremdeles smaker innbydende. Dette er i seg selv imponerende, og ethvert skjenkested med appell til kvalitetsbevisste kunder kan med Coravin tilby glasservering av vin i tusenkronersklassen. Dosering av nøyaktige mengder er imidlertid ikke mulig med Coravin.