Utvalgt showcase for mai

Opprettet den

Utvalgt showcase for mai

Utvalgt showcase for mai - en vakker og annerledes vinopplevelse under bakken

Hver måned velger vi ut månedens showcase. Det kan både være en vinkjeller, et vinrom eller en flott installasjon av et vinskap. 

ALLE KAN DELTA – Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn ett eller flere bilder av installasjonen din (kjøpt hos oss), så velger vi en vinner hver måned. 
Du sender bildene og deltar i konkurransen på info@wineandbarrels.com. 

 

Kunde: privat

Moduler og materialer: Caverack i eik

Flaskekapasitet: ca. 500 flasker + flere esker

Sted: Nordberg – Norge

 

I et villakvartal i Oslo, nærmere bestemt på Nordberg, finner man en imponerende vinkjeller skapt for å huse Sveins flotte vinsamling. Hos Svein, en ivrig vinentusiast, ble en del av kjelleren gjort om til vinrom i forbindelse med en omfattende renovering, og det er her historien om en vakker og annerledes vinopplevelse med Caverack begynner.

Under en omfattende ombygging av hjemmet ble Svein og arkitekten raskt enige om å utnytte husets eksisterende kjeller til å skape et ideelt sted for vinoppbevaring. Men Svein ønsket mer enn bare en funksjonell kjeller, han ønsket et visuelt imponerende rom. Sammen med arkitekten valgte han å skape en forbindelse mellom kjelleren og resten av huset. Det resulterte i et gulv av solid glass som ga en vakker utsikt ned til vinkjelleren fra biblioteket. 

Man kommer inn i denne vinøse opplevelsen fra den andre enden av huset, gjennom et treningsrom, forbi både spa og badstue. Herfra ender man opp i vinkjelleren som er bygget av Caverack vinreoler i vakkert eiketre.

Det som virkelig fanger blikket er installasjonen av et glasstak som gjør hele herligheten luftig, særpreget og vakker. Selv om kjelleren er naturlig kjølig på grunn av beliggenheten under bakken, holder Svein nøye øye med temperaturen og luftfuktigheten for å sikre perfekte forhold for vinen.

Installasjonen av Caverack vinreoler fra gulv til tak gir en elegant stemning sammen med glasstaket. Disse snekkerbygde vinhyllene ble raskt og enkelt montert, noe som overrasket selv Svein: 
«Vinhyllene var så raske å installere at jeg ikke trodde på det», sa han da han reflekterte over prosessen.

For å tilføre ekstra glød til rommet er det integrert LED-lys i reolene, som belyser flaskene på vakkert vis. Naturlig lys strømmer også inn fra et vindu øverst på veggen, som tilfører rommet en ekstra dimensjon.

En spesiell detalj 


Da Thomas fra Wineandbarrels tegnet den første skissen til Svein, var det ikke snakk om at modulene skulle synes gjennom glassgulvet. Men da dette kom på tale, endret Thomas designet og gjorde en genistrek.

Han plasserte nemlig Caverack 'visningshyller' (Half Andino) øverst i modulene nesten hele veien rundt. Dette gir en fantastisk utsikt til flaskene fra biblioteket på oversiden, noe som virkelig løfter vinkjelleren til et visuelt sentralt punkt i hjemmet. I de nederste modulene er det tenkt på uttrekkshyller der hele vinkasser kan plasseres. 

Med plass til rundt 500 flasker og flere hele kasser oppfyller vinkjelleren både det estetiske og det praktiske formålet. "Alle som besøker meg, må bare se utsikten fra biblioteket og synes at det ser så fint ut", forteller Svein begeistret.

Svein uttrykte sin tilfredshet med hele prosessen, fra utarbeidelse av tegningene til ferdigstillelse av vinkjelleren, ved å si: "Alt gikk sømløst, og jeg er veldig fornøyd med det endelige resultatet."

 

Vinkjelleren er ikke bare et oppbevaringsrom, det er også et estetisk mesterverk som pryder Sveins hjem og tar vinopplevelsen til nye høyder under Norges fjell. Med Caverack vinreoler som hjørnestein er dette et eksempel på hvordan form og funksjon kan smelte sammen og skape et paradis for enhver vinelsker.

 

Hvis du har blitt inspirert og også ønsker at vi skal hjelpe deg med vininstallasjonen, står vårt team av eksperter alltid klare til å hjelpe deg. Vi har dyktige designere som kan hjelpe deg med å designe ditt favorittvinrom ut fra dine ønsker. 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør