Barutstyr

Utstyr til hjemmebaren. Her finner du alt du behøver for å lage elegante drinker til deg selv og gjestene dine. 


En god drink er like viktig som et lekkert glass vin

Drinker og cocktails spiller en like stor rolle i mange vinentusiasters verden som en god flaske rød- eller hvitvin. Uansett om du er til cognac, rom eller en eksotisk paraplydrink, så er den gode smaken alltid det viktigste. Det finnes eksempelvis et hav av drinker som du kan lage i hjemmebaren og servere som en lekker aperitiff før maten kommer på bordet.

Longdrink-glass

Du har helt sikkert et par oppskrifter til de helt riktige longdrinks som serveres sammen med noe lekkert å bite i.

Vi har et stort utvalg av de karakteristiske, høye longdrink-glassene, også kalt highball glass.

Cocktail-glass

De klassiske og elegante cocktail-glassene kalles ofte martini-glass, dette til tross for at det i virkeligheten er noen mindre, dog ubetydelige, forskjeller mellom dem. Uansett hva man velger å kalle glassene er det en aura av klasse og stil rundt dem når de kommer i følge med en smakfull klassiker som en Manhattan, Cosmopolitan eller en dry martini. 

Old Fashioned drink-glass

Etter endt middag er det ikke mye som slår en mahognibrun drink. En slik whisky, cognac, likør eller lignende kalles passende nok «digestive» og hjelper med å fordøye herlighetene fra middagsbordet.

Klassiske old fashioned-glass er helt perfekte til å servere en innbydende bourbon on the rocks eller en cocktail i.

Sommer-drinken Caipirinha tar seg også godt ut i et old fashioned-glass.

Brennevinsglass

Hvis destillatene dine er av det mer elegante slaget, og du gjerne vil nyte de mange flyktige aromaene, foretrekker du kanskje et cognacglass på stilk.

Billig isbitmaskin 

Først og fremst er isbiter en av hovedingrediensen i en god drink, og en isbitmaskin er ikke lenger noe som kun er forbeholdt profesjonelle bartendere. 

Prisene befinner seg i dag på et menneskelig nivå slik at også du kan gå til anskaffelse av en god isbitmaskin til hjemmebaren.

Tilbehør og redskaper til baren

Når du er igang med å innrede hjemmebaren finnes det en masse redskaper og utstyr som gjør deg til en enda bedre bartender. 

Her finner du alt fra skjenkekorker, jigger, en lang barskje, muddler, shaker og mye mer.

Du kan også velge å gå med et helt barsett hvor du får med det mest essensielle når du skal blande en god drink.

Ølglass til baren

Man kan si mye om drinker, cocktails og vin, men noen ganger er en duggfrisk øl bare det som frister aller mest. Kvalitetsøl er populært av en årsak, for øl har nemlig aromatiske og smaksmessige egenskaper som løser oppgaver, ingen anden drikk kan klare. Det klassiske tyske kjøkkenet, og særlig sushi, passer godt til lys, frisk og tørr øl som pilsner, blonde, hveteøl eller lignende.

Til god øl hører naturligvis også et godt ølglass, for eksempel et høyt og slankt pilsglass.

Øl kan lagres

Visste du forresten at øl kan lagres? Prøv å legge et par flasker god øl på samme sted som hvor du lagrer vinen din i et års tid, eksempelvis i vinskapet, og smak deretter på den. Du vil nå kunne merke at syren har blitt mer avdempet og ølen har fått en mer harmonisk rundhet.

Det samme gjør seg også gjeldende med rosévin. Kjøp i år, men drikk neste år er en perfekt huskeregel når det gjelder rosé - tålmodigheten din vil belønnes. 

Innredning av hjemmebar

Hos oss kan du selvfølgelig også finne den perfekte barstolen.

Vi har også glassholdere som kan monteres i taket på baren eller på veggen.