
Veiledninger
Champagne-temperatur

Lær mer om den ideelle temperaturen
Champagnen er kjøpt. Nå venter du bare på en perfekt anledning til å nyte de lekre, sprudlende dråpene. Men, men, men. Først må champagnen oppbevares, og for musserende vin og champagne er det noen helt særlige regler som gjelder. Spørsmålet er bare hvilke?
I denne artikkelen blir du klokere på hvordan du gir champagnen din de aller beste betingelser, slik at du er sikret en uovertruffen smaksopplevelse når korken går i luften.

Ved denne temperaturen trives champagnen best
Champagne åpnes og drikkes som regel i forbindelse med særlige begivenheter. Kanskje en feiring eller markering av noe ekstraordinært, selv om det naturligvis også kan være at du bare vil nyte et glass bobler en helt alminnelig aften.
Uansett hvilke grunner du har, så anbefaler vi at du oppbevarer champagnen under riktige forhold og serverer den ved korrekt temperatur.Det krever imidlertid at du vet noe om hvilke temperaturer og lysforhold en flaske champagne trives best i.
Champagne bør aller helst plasseres et mørkt sted – akkurat som de fleste typer vin. Faktisk er champagne enda mer følsom for lys enn annen vin, og derfor er det ekstra viktig at lagringsstedet ikke utsettes for kraftig lys. I tillegg bør champagnen plasseres på et sted uten store temperatursvingninger og med kjernetemperatur på 10-14 grader. Et vinskap er med andre ord opplagt.

Oppbevar champagnen riktig
Planlegger du å drikke champagnen kort tid (noen dager) etter at den er kjøpt, kan den uten problemer oppbevares i kjøleskapet hvis du ikke eier et vinskap eller har adgang til et mørkt sted med temperaturer mellom 10-14 grader. Oppbevarer du derimot champagnen i kjøleskapet over lengre perioder, risikerer du at korken tørker. Dette kan føre til at innholdet i flasken kommer i kontakt med luft og at aroma og smak forverres. Derfor bør du alltid tenke over når du planlegger å åpne champagnen før du legger flasken til oppbevaring. På den måten skaper du de beste betingelser for en god champagne-opplevelse.

Slik oppbevarer du champagnen din
Uansett hvor du nyter din champagneflaske, er det ingenting verre enn halvlunken. Boblene er skapt for å nytes kalde, ellers er de ingen nytelse å drikke.
Det kan være en stor utfordring å holde champagne- eller vinflasken kald til den er helt tom. Men heldigvis finnes det mange forskjellige vinkjølere som passer til forskjellige lommebøker og budsjetter. Det finnes blant annet vinkjølere i stoff, akryl, metall eller en vinpinne som plasseres i bunnen av selve flasken.