Hva kan du drikke sammen med steinbitrogn?
Å matche mat med vin er en like stor vitenskap – om ikke større – som det å kombinere en Gin/Tonic med riktig garnish (og jeg elsker en god GT). I første utgave av den nye vinbloggen vår, «Vinelskeren», tar jeg utgangspunkt i en kjent vinterrett og ser på hvilken vin som passer godt sammen med denne.
Tilbehør gjør forskjell
Steinbitrogn er relativ enkel i uttrykket. Det er derfor først når vi kombinerer den med favorittilbehøret ditt at det kommer strengere krav til vinen.
Som utgangspunkt foretrekkes en frisk og lett hvitvin som ikke har vært lagret på fat. Hvitvinen fungerer blant annet glimrende til å rense munnen etter den noe klistrede og eggeaktige konsistensen til rognen.
Kombinerer vi derimot med klassisk tilbehør i form av blinis, eggeplomme, Creme Fraiche, rå løk etc., er det fullt mulig å velge mer kompleks vin. Dette kan eksempelvis være en fransk eller chilensk Sauvignon Blanc, en tørr Riesling fra Tyskland eller en Chenin blanc fra Loire.
Opplev vårt store utvalg av vinglass til alle typer vin her.
Steinbitrogn og bobler
Champagne og steinbitrogn er bestevenner. Kullsyren i champagnen fungerer som en naturlig «munnrens», og i de fleste champagner er det også nok kropp og dybde til å motstå den kremete eggeplommen. Syren i den musserende vinen komplementerer videre det lette syreinnholdet i Creme Fraichen.
Hvis budsjettet er litt for stramt til champagne, så fungerer en tørr crémant eller cava (nesten) like bra.
Se vårt utvalg av champagne-tilbehør her.
Vinelskeren
Dette innlegget er det første i en rekke artikler fra vår egen vinekspert, Loui. I hverdagen finner du Loui i vårt danske showroom utenfor København.
Loui vil fremover dele kunnskap om vinens forunderlige verden med deg som leser, og vi lover at det kommer til å være innhold for både nybegynneren og den garvede connoisseur.
Hvis du ikke kan vente på mer vininnhold, så finner du massevis av spennende artikler i det store arkivet vårt.
Vi bruker navnet ditt og kommentarer til å vise offentlig på hjemmesiden vår. Din e-post er for å sikre at forfatteren av dette innlegget har mulighet for å komme i kontakt med deg. Vi lover å passe godt på dine data og holde dem sikret.