Unngå problemer med vinskapet ditt i sommervarmen

opprettet den

Unngå problemer med vinskapet ditt i sommervarmen

 

Frykter du at sommervarmen skal ta knekken på vinskapet ditt?

Heldigvis er det ting du selv kan gjøre for å sikre deg avkjølt vin sommeren igjennom. Først og fremst dreier det seg om hvordan du plasserer vinskapet, og om du gir det mulighet for «å puste».

Generelt sett kan du plassere vinskapet på tre måter:

Et frittstående vinskap er beregnet til fri plassering på gulvet, eksempelvis i stuen eller på kjøkkenet. Denne typen skap er ikke egnet til innbygging. Hvis du derimot sørger for å gi det frittstående vinskapet 2-3 centimeter med luft bak og på sidene, så kan skapet kvitte seg med den varme luften og kjøle ned vinen din inne i selve skapet. Et frittstående vinskap som bygges inn blir «kvalt» og går i stykker, fordi det ikke klarer å kvitte seg med varmen skapet produserer.

 

 

Et innbygget vinskap har som regel samme bredde som en alminnelig kjøkkenmodul (60 cm). Det betyr at du kan fjerne et kjøkkenelement og erstatte det med et vinskap. Du har med sikkerhet kjennskap til konseptet fra oppvaskmaskinen under benkeplaten. Det innbygde vinskapet må kunne kvitte seg med varmen i bunnen av skapet. Dette skjer vanligvis ved hjelp av en rist som suger inn kjølig luft til kompressoren i den ene siden før den varme luften ryker ut igjen i den andre siden. Siden vinskapet er innbygget vil risten i bunnen være den eneste muligheten skapet har til å puste. Det er derfor viktig at du gir plass til dette i f.eks. sokkelen.

 

 

Et integrerbart vinskap passer vanligvis direkte i en kjøkkenmodul. Det betyr at det, til forskjell fra en innbyggingsmodell, ikke erstatter kjøkkenmodulen, men derimot passer inn i en eksisterende modul. Døren på et integrerbart vinskap har samme bredde som kjøkkenmodulen, mens resten av vinskapet er noe smalere. Dette for å kunne få plass i kjøkkenmodulen. Det integrerbare vinskapet behøver også luft, og detår det typisk gjennom en rist i bunnen av kjøkkenskapet som suger inn kjølig luft. For å kunne kvitte seg med den overskytende varmluften, må det også være mulig at luft kan sive ut i toppen av kjøkkenskapet. Mange løser dette ved helt å droppe toppen på kjøkkenskapet, men det er også mulig å installere en rist eller skjøre et hull i toppen.

 

 

Gi vinskapet ditt mulighet for å puste, så får du til gjengjeld perfekt temperert vin gjennom hele sommeren (og flere år i fremtiden) i retur. 😉🍷


Kommentar(er) 3

 • Lars
  Lars

  Hej Ida Mange tak for din henvendelse Så længe man har en tynd plade imellem, og sikrer tilstrækkelig ventilation bagpå op gennem modulet, både bag ovn og vinkøleskab, er det ikke noget problem. Venlig Hilsen Lars Wineandbarrels.com

  Svar

 • Ida Hald
  Ida Hald

  Hei. På det nederste bildet der ser du at et vi skap er plassert rett over en ovn. Blir det for varmt? Hvordan løser man plassering og ventilasjon da?

  Svar

Skriv kommentaren din

Gjør som titusenvis av andre vinelskere..