Zalto


Zalto – verdens beste vinglass

{{product.Badge}}
-{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}} {{product.Title}}

{{product.Energy}}
{{text.AVAILABLE_FROM}} {{product.ExpectedDeliveryTime}}

Allerede første gang du sitter med et Zalto-glass i hånden, merker du at dette er noe helt spesielt. Du munnblåste glasset er fjærlette, perfekt balanserte og utstråler både eleganse og funksjonalitet.

Tradisjonsrik Zalto-familie

Det er den østerrikske Zalto-familien som står bak produksjonen av Zalto-vinglassene. Familien, som opprinnelig stammer fra Venezia, har produsert kvalitetsglass i flere generasjoner. Like etter årtusenskiftet allierte Zalto seg med den østerrikske presten Hans Denk, anerkjent som en av landets største vinsmakere og sensoriske eksperter.

I tett samarbeid med noen av Østerrikes aller beste vinbønder var Zalto og Denks visjon å utvikle en helt ny form til et vinglass. Et vinglass som skulle uttrykke så mye av vinens aroma og smak som mulig.

Fremragende design og funksjonalitet

Resultatet av Zalto og Denks arbeid ble Zaltos Denk´Art-serie. Denne består av en rekke vinglass og karafler, produkter som har blitt kalt verdens beste vinglass i utallige tester. Denk´Art-serien kjennetegnes av at alle glassene er like delikate, slanke og lette i designet. I tillegg er de utrolig balanserte og enkle å kjøre rundt i hånden – dog uten å være eller føles skrøpelige.

 

Zalto-vinglassene er munnblåste i blyfritt krystall, og de har flyttet grensene for hvordan et vinglass kan produseres. Hos Wineandbarrels kan du kjøpe Zalto-glass til enhver anledning. Denk´Art-serien har glass til eksempelvis Bourgogne, Bordeaux og Champagne, mens Universal-glassene deres fungerer som et glimrende allround-vinglass og passer til de fleste druevarianter.

 

Skulle du komme i tvil om Zalto og Denk virkelig var opptatt av å produsere unike produkter til Denk´Art-serien, behøver du ikke mer enn å kikke på glassenes kurver. De er vinklet i nøyaktig 24, 48 og 72 grader, noe som stemmer med jordens helning. I det gamle Romerriket brukte de samme tall da de lagde deres amforaer, fordi det var ved disse vinklene at fødevarer holdt seg best og bevarte mest mulig smak.

 

Om de gamle rådene gjelder den dag i dag må du selv avgjøre, men det hersker ingen tvil om at vinglassene fra Zalto gir deg en overjordisk god vinopplevelse.

Hvordan vasker jeg Zalto-glassene?

Til tross for et imponerende slankt design, kan du uten problemer vaske Zalto-glassene dine i oppvaskmaskinen.