PRISGARANTI - KJØP TRYGT. LES MER HER.

6 gode råd før du kjøper et vinkjøleskap

Opprettet den

6 gode råd før du kjøper et vinkjøleskap

 

Hvilket vinkjøleskap skal jeg velge?

Hvordan velger du det beste vinkjøleskapet? I bunn og grunn handler det om hvilket vinkjøleskap som er best for deg og dine behov. Hvis du for eksempel har behov for serveringsklar vin liggende for gjestene dine, kan et vinkjøleskap med to soner være å foretrekke fremfor et vinkjøleskap med bare én sone. Det er også en god idé å tenke over hvor vinkjøleren skal plasseres. Og hvordan er det nå med energiforbruket? Her får du seks gode råd for å velge det beste vinkjøleskapet.

Hvor mange kjølesoner skal vinkjøleren min ha?

Når du er på jakt etter det beste vinkjøleskapet for nettopp dine behov, er antallet soner i vinkjøleskapet noe å tenke på. Hvis du vil bruke vinkjøleren til modning og langtidslagring av vin, kan det beste valget være et vinkjøleskap med én sone, siden de fleste viner modnes optimalt ved en stabil temperatur på 12-14 grader Celsius. Det gjelder både rødvin, hvitvin, musserende vin og dessertvin. Hvis du derimot vil ha serveringsklar vin liggende for deg og gjestene dine, kan det være lurt å overveie et vinkjøleskap med to soner. I et vinkjøleskap med to soner kan den ene sonen stilles inn på å være kaldere enn den andre, noe som gir deg mulighet til f.eks. å ha hvitvin og musserende vin liggende i kjøleskapet ved 6-8 grader Celsius, samtidig som rødvinene dine ligger ved 14-16 grader i den andre kjølesonen.

Hvor kan man plassere et vinkjøleskap?

Generelt finnes det tre måter å plassere vinkjøleren på. Disse er frittstående, innebygde eller integrerte.

Et frittstående vinkjøleskap kan, som navnet antyder, plasseres fritt på gulvet. Dette er den vanligste måten å plassere et vinkjøleskap på, og de aller fleste vinkjølerne på markedet kan plasseres på denne måten. Det er viktig at du sørger for at det er et par centimeter luft på hver side av vinkjøleren, slik at vinkjøleren kan kvitte seg med varmen.

Et vinkjøleskap for innbygging gir deg mulighet til å erstatte en vanlig kjøkkenmodul med et vinkjøleskap. Velger du å kjøpe et vinkjøleskap til innbygging, er det viktig at du velger et som er forberedt for det. Vanligvis betyr det at vinkjøleren skal ha et innsug ved sokkelen. Som med et frittstående vinkjøleskap skal et vinkjøleskap for innbygging ha mulighet til å bli kvitt overskuddsvarme, noe som innebærer at det skal ha minst et par centimeters fritt rom fra vinkjølerens topplate og opp til undersiden av bordplaten. Det er også viktig at det er luft på baksiden av vinkjøleren.

Et integrerbart vinkjøleskap er laget for å kunne integreres i en eksisterende kjøkkenmodul, noe som er en flott løsning i et moderne kjøkken. Vinkjølerens dør har samme bredde som kjøkkenmodulen for å dekke sidene på kjøkkenskapet, mens resten av vinkjøleren er smalere slik at den passer inn i den eksisterende kjøkkenmodulen. I likhet med de to andre typene vinkjølere er det viktig at den varme luften kan komme bort fra det integrerbare vinkjøleskapet. Det er spesielt viktig at luften kan slippe ut bak og opp for fri passasje øverst i skapet. Sørg også for at du har et luftinntak i bunnen av kjøkkenskapet, f.eks. ved å installere en rist.

 

Hvor stor skal vinkjøleren være?

Det er ikke bare vinen som utvikler seg over tid. Vinsamlingen din utvikler seg også hele tiden, og derfor kan det være en god idé å kjøpe et vinskap som rommer fremtidige investeringer. Det kan jo være slik at man kommer til å kjøpe et par ekstra esker av den lekre Pinot Noir. Heldigvis finnes vinkjølere i dag i alle tenkelige størrelser, så det er gode muligheter for å finne et vinkjøleskap som passer til nettopp din vinsamling. Kanskje har du noen konkrete fysiske mål i det rommet vinkjøleren skal stå i, som kan begrense hvilket vinkjøleskap du skal velge, men det er også en god idé å tenke på hvor mange flasker du må oppbevare i vinkjøleren. Ikke bare nå, men også i fremtiden.

 

 

Slik reduserer du støyen fra vinkjøleren

I likhet med alle hvitevarer høres det litt ut som et vinkjøleskap. Heldigvis blir vinkjølerprodusentene hele tiden flinkere til å redusere støyen fra vinkjølerne sine, så utfordringen med støy fra et vinkjøleskap blir stadig mindre. Det er imidlertid spesielt tre ting du kan gjøre selv.

Slik reduserer du vinkjølerens energiforbruk

De fleste produsenter av vinkjølere blir heldigvis også stadig flinkere til å redusere vinkjølernes energiforbruk (og dermed også strømregningen din). Man kommer imidlertid ikke unna at et vinkjøleskap trekker strøm. Hvor mye strøm den forbruker avhenger av flere ting. Jo enklere et vinkjøleskap kan bli kvitt varmen bak eller på sidene, desto mindre må skapet arbeide for å kjøle ned. Som den oppmerksomme leseren nok legger merke til, er muligheten til å bli kvitt luft og luftsirkulasjon generelt et tilbakevendende tema når du har med vinkjølere å gjøre. For å redusere energiforbruket til vinkjøleren kan du også unngå å plassere vinkjøleren på gulvvarme eller rett ved en radiator.

Hvilken design skal vinkjøleren ha?

Det sier seg nesten selv at hovedformålet med et vinkjøleskap er at dine dyrebare flasker ligger trygt og godt, men derfor får jo vinkjøleskapet gjerne se litt lekkert ut, ikke sant? Vinkjølere finnes med en rekke flotte detaljer, fra ulike farger til ulike typer lys og hylletyper. Vinkjølere fra merker som Eurocave og Pevino er blant de ypperste når det gjelder heftige funksjoner og kvalitet, men også merker som danske Cavecool gir deg mange lekre detaljer for pengene.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne opptil 3 produkter
Sammenlign
MAKS 3 enheter
Antall flaskerAntall flasker
FlasketypeFlasketype
KjølesonerKjølesoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlasseringsstedPlasseringssted
Støynivå (dB)Støynivå (dB)
Antall hyllerAntall hyller
HøydeHøyde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør